Hindistan’da Yaşayan Yabancılar Kültürlerini Festivalle Tanıttı

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de organize edilen Uluslararası Pazar 2013 festivalinde, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler de yer aldı.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de organize edilen Uluslararası Pazar 2013 festivalinde, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler de yer aldı.

Yeni Delhi’deki Delhi Milletler Topluluğu Kadınlar Derneği DCWA ve Slovakya Büyükelçiliğinin ortak organize ettiği festivalde Türk döneri, Türkmen pilavı, Kazak Çadırı ve diğer Orta Asya ülkelerini temsil eden yemek ve faaliyetler de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Festivalde Türk dönerini tanıtan Alaturka Restoranları sahibi Sercan Ünsal, her sene organize edilen festivalde Türkiye Büyükelçiliği aracılığı ile Türkiye’yi temsil ettiklerini söyledi. Ünsal, Hintli ve yabancı misafirlerin dönere büyük ilgi gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Yeni Delhi’deki birçok büyükelçilikten katılımın olduğu festivalde Singapur’u temsil eden kadın Yi Ling kendi kültürlerini böyle festivallerde tanıtabilmenin çok güzel olduğunu dile getirdi. Ülkesine ait hediyelik eşya ve kültürel malzemeleri tanıtan Yi Ling her sene bu festivale katılarak Hintli diğer misafirlerle bir araya geldiklerini söyledi.

Slovakya elçiliğindeki festival alanında Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan gibi Orta Asya ülkelerinin de stantları bulunurken, ziyaretçiler özellikle geleneksel Türkmen takke ve elbiselerine büyük ilgi gösterdi. Festivale 50 farklı ülke katılarak kültürlerini tanıttı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri