Hindistan’da Tapınakta İzdiham: 10 Ölü

Hindistan’ın orta kesimindeki Madhya Pradeş eyaletindeki bir tapınakta yaşanan izdihamda 10 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.Madhya Pradeş’deki Kamtanath Pahad tapınağında bugün sabah izdiham yaşandı. Olay...

Hindistan’ın orta kesimindeki Madhya Pradeş eyaletindeki bir tapınakta yaşanan izdihamda 10 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Madhya Pradeş’deki Kamtanath Pahad tapınağında bugün sabah izdiham yaşandı. Olay binlerce insanın tapınağa Somvati Amavasya festivali için akın ettiği sırada yaşandı.

Yerel yetkililer, izdihamın bir panik sonucu yaşandığını ancak paniğe neyin sebep olduğunu ise henüz araştırdıklarını açıkladı.

Yetkili polis Pawan Srivastava, yaptığı açıklamada, paniğin Hindu hacılarının üzerine elektrik kabloların düşmesi sonucu yaşandığı ihtimali üzerinde durduklarını kaydetti.

Hindistan’da Hindu festivallerinde sık sık izdihamlar yaşanıyor. Geçtiğimiz ocak ayında yaşanan bir izdihamda aralarında çok sayıda kadın ve çocuk 91 kişi ölmüştü. Olay yine Hindu festivalinde Madhya Prades eyaletinin Ratangarh tapınağında gerçekleşmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri