Hindistan'da sema rüzgarı esecek

Konya Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu, Hindistan'da gerçekleştirilecek olan müzik festivalinde konser verecek ve sema ayini gerçekleştirecek

Topluluk Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Hindistan Kültür Bakanlığı ve Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçiliği'nin davetlisi olarak, 11-17 Kasım tarihlerinde Hindistan'da sema ayini icra edeceklerini ve tasavvuf musikisi konseri vereceklerini söyledi. 
Konya Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu, Hz. Mevlana ve sema ayinini dünyanın dört bir yanında tanıtmaya devam ediyor. Yılın önemli bir kısmını yurt dışı konserleri ile geçiren topluluk, Hindistan'da tasavvuf musikisi konseri verecek, sema ayini yapacak. Yusuf Kaya yönetimindeki ses, saz ve semazenlerden oluşan 20 kişilik ekip, Hindistan'ın Bombay ve Yeni Delhi şehirlerinde konser verecek. 
Topluluk Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, sema ayinine ve tasavvuf musikisine ciddi talep olduğunu söyledi. Yılın önemli bir kısmını yurt dışı konserleriyle geçirdiklerini dile getiren Belviranlı, "Topluluğumuzun icra ettiği konser ve sema ayinine her yıl artan bir talep var. Hindistan Kültür Bakanlığı ve Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçiliği'nin organizasyonuyla 6 günlük bir turnemiz olacak. Bombay ve Yeni Delhi'de hem konser vereceğiz hem de sema gösterisi yapacağız." dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri