Hindistan’da Sel Felaketinde Ölü Sayısı 200’e Ulaştı

Hindistan'ın kuzeyindeki Keşmir eyaletinde bir hafta boyunca devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları sonucu ölü sayısı 200'e ulaştı.Güvenli yerlere tahliye edilmek için yardım bekleyen binlerce insan için helikopterleri...

Hindistan'ın kuzeyindeki Keşmir eyaletinde bir hafta boyunca devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları sonucu ölü sayısı 200'e ulaştı.

Güvenli yerlere tahliye edilmek için yardım bekleyen binlerce insan için helikopterleri seferber eden Hindistan Hava Kuvvetleri’nin kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor.

Hint ordusu bugün yaptığı açıklamada, selde mahsur kalan 32 binden fazla kişiyi kurtardıklarını açıkladı. 500'den fazla kişi bu gece yapılan çalışmalar sonucu tahliye edildi. Hint ordusu özellikle internet, elektrik ve telefon hatları kopan bölgelerdeki insanlara ulaşma çabasında.

Birleşmiş Milletler (BM) Hindistan ve Pakistan'a kurtarma ve yardım çalışmalarına yardım teklifinde bulundu.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, pazar günü helikopterle sel bölgesini ziyaret etmişti. Başbakan Modi, selzedelere 150 milyon dolar yardım edecekleri sözünü verdi.

Son 60 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Hindistan'da yüzlerce köy sular altında. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri