Hindistan’da Kasırga: 21 Öldü

Hindistan'ın güneydoğudaki Andhra Pradesh eyaleti, son 3 gündür Hudhud kasırgasının etkisi altında. Kasırga nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti. Tehlikeli bölgelerden şimdiye kadar tahliye edilenlerin sayısı ise 200 bini buldu. Hudhud kasırgası,...

Hindistan'ın güneydoğudaki Andhra Pradesh eyaleti, son 3 gündür Hudhud kasırgasının etkisi altında. Kasırga nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti. Tehlikeli bölgelerden şimdiye kadar tahliye edilenlerin sayısı ise 200 bini buldu.

Hudhud kasırgası, Hindistan’da etkili olmaya devam ediyor. Bölgede kasırganın hızı yer yer saatte 165 kilometreyi buluyor. Hint Ordusu, şiddetli rüzgarlar nedeniyle 6 bin 695 evin etkilendiğini, 5 bin 727 transformatörün ise hasar gördüğünü açıkladı. Bölgeden 200 binden fazla kişinin ise şimdiden tahliye edildiği bildirildi. Tahliye edilen kişilerden 100 bini hayatını çadırlarda geçiriyor. Bu insanlara şu ana kadar 562 bin öğün yemek verildiği belirtiliyor.

Bugün Hindistan Başbakanı Narendra Modi Andhra Pradesh, kasırganın etkili olduğu liman kenti Visakhapatnam'a gidecek ve bölgede havadan gözlem yapacak. Visakhapatnam’da kasırga nedeniyle eğitim ve haberleşme durmuştu. Elektrikler ise kesilmiş durumda.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri