Hindistan’da Hamile Kadından 2,5 Kilo Tümör Kütlesi Çıkarıldı

Hindistan’da hamile bir kadın kaldırıldığı hastanede sezaryen doğum yaptığı sırada doktorların fark etmesi sonucu kadının vücudundan 2,5 kilo ağırlığında bir tümör kütlesi çıkarıldı.Hindistan’ın Mumbai eyaletinde bulunan Sion...

Hindistan’da hamile bir kadın kaldırıldığı hastanede sezaryen doğum yaptığı sırada doktorların fark etmesi sonucu kadının vücudundan 2,5 kilo ağırlığında bir tümör kütlesi çıkarıldı.

Hindistan’ın Mumbai eyaletinde bulunan Sion Hastanesi doktorları bugün yaptıkları açıklamada, ameliyatın neredeyse iki ay önce gerçekleştiğini fakat açıklama yapmak için hastanın iyi olmasını beklediklerini ifade etti. Sezaryen doğum sırasında kadının rahminde neredeyse bir karpuz büyüklüğünde tümör ile karşılaştıklarını belirten Dr. Niranjan Chavan, hastanın 15 Haziran tarihinde doğum yaptığı ve tümörün alındığını söyledi.

Doğum sonrası 2,7 kilo ağırlığında bir erkek çocuğu dünyaya geldiği ve sağlığının yerinde olduğu aktarıldı.

Kadının daha önceki iki çocuğunun sezaryen ile dünyaya geldiği ve böyle bir olaya rastlanmadığı belirtildi. İki buçuk kilogram tümörün kadından çıkarılması Hindistan tarihinde bir ilk olduğu düşünülüyor.

Doğum yapan kadının 6 ve 3 yaşlarında iki oğlu var ve yeni doğan bebek ile toplam üç çocuğu oldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri