Hindistan Ve Pakistan Askerleri Arasında Keşmir Sınırında Gerginlik

Hindistan Savunma Bakanlığı, Keşmir eyaleti Poonch bölgesindeki sınır kontrol noktasına dün gece Pakistan askerleri tarafından ateş açıldığını iddia ettti.

Hindistan Savunma Bakanlığı, Keşmir eyaleti Poonch bölgesindeki sınır kontrol noktasına dün gece Pakistan askerleri tarafından ateş açıldığını iddia ettti.
Hint ordusu sözcüsü RK Kalia tarafından yapılan açıklamaya göre; dün gece 11.30 sularında Pakistan tarafından hafif ve otomatik silahlar ve havanlarla Hindistan tarafına ateş açıldı. Hindistan tarafının da cevap vermesi ile karşılıklı ateş Pazartesi sabah 3.45’e kadar devam etti. Daha sonra sınırda askeri hareketler normale döndü.
Hint ordusuna göre Pakistan, dün yaşanan olayla 2003 yılında imzalanan ateşkes antlaşmasını çiğnedi.
Resmi ziyaretler için Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Hindistan Dışişleri Bakanı Salman Khurshid’in burada Pakistan Başbabakanı Navaz Şerif’in güvenlik danışmanı Sartaj Aziz ile biraraya geldiği açıklandı. Hindistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Khurshid’in Aziz’e Pakistan tarafını ateşkes antlaşmasına hassasiyetle uymaya çağırdığı bildirildi.
1947’den beri Keşmir sorunu üzerine 2 büyük savaş yaşayan nükleer silaha sahip iki komşu ülke arasındaki ilişkiler Keşmir sınır olayları ve terör meseleleri yüzünden gergin. Keşmir’de 1989 yılından beri devam eden ayrılıkçı militanlar ve Hint ordusu araındaki çatışmalarda bugüne kadar yüzbinden fazla sivil yaşamını yitirdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri