Hindistan Döner Kebabı Sevdi

Türk damak tadının dünyadaki en önemli temsilcilerinden olan döner kebap, Avrupa’dan sonra Hindistan’da da halkın büyük beğenisini kazandı.

Türk damak tadının dünyadaki en önemli temsilcilerinden olan döner kebap, Avrupa’dan sonra Hindistan’da da halkın büyük beğenisini kazandı.

Hindistan’da faaliyet gösteren Türk gıda ve hazır yemek firmalarından Alaturka Restoranları sahibi Sercan Ünsal, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de döner kebabı ile Türk damak tadını Hintlilere tanıttıklarını söyledi.

Alaturka markası altında Hindistan’da döner restoranları açan Ünsal, Yeni Delhi’deki prestijli alışveriş merkezlerinden biri olan Ambiance Mall’deki 3. şubesinin açılışında konuştu. Dünyanın dört bir yanında Amerikan, İtalyan, Çin yemek firmalarının dünyanın her yerinde markalaştığına dikkat çeken Ünsal, Türk mutfağının en bilinen yemeğinin de döner olduğuna dikkat çekti. Özellikle Arap kültürü ve doğu kültürü ile çok uyuşan bir damak tadı olan döneri Hindistan’da Alaturka olarak markalaştırdıklarını söyleyen Ünsal, kısa zamanda Yeni Delhi’de 3. şubeye ulaştıklarını sözlerine ekledi.

Hindistan’da her yıl organize edilen Türk festivalinde de yer aldıklarına değinen Ünsal, çoğu zaman ticari bir markadan ziyade Türk yemeklerini, mutfağını temsil eden bir turizm ofisi gibi de işlev gördüklerini belirtti.

Yeni Delhi’deki 3. şubenin açılışına Türkiye’nin Hindistan Büyükelçisi Burak Akçapar, eşi, elçilik çalışanları, Yeni Delhi’deki Türkler ve aileleri de katıldı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri