Hindistan Büyükelçisi Jassal Konyada

Hindistan Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, Mevlananın 735. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Vali Osman Aydının davetlisi olarak Konyaya geldi.

Vali Aydın’ı makamında ziyaret eden Büyükelçi Raminder Singh Jassal, Mevlana diyarı Konya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Konya’nın kültürel ve ekonomik olarak sürekli gelişmekte olduğunu kaydeden Raminder Singh Jassal, “Konya sürekli gelişen ve değişen bir şehir. Bu açıdan Konya’nın önümüzdeki yıllarda ilgi odağı olacağına inanıyorum. Türkiye ile ticari ilişkilerimiz sürekli gelişmekte. Bu da her iki ülke açısından sevindirici bir gelişme. Her iki ülke arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesi açısından yapılan kültürel ve ticari faaliyetler büyük önem taşımaktadır” diye konuştu. İki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün arttığını dile getiren Hindistan Büyükelçisi Raminder, “2005 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 1,5 milyar dolardı. Bu rakam 2008 yılına gelindiğinde iki katına çıkarak 3 milyar dolar oldu. 2010 yılına kadar ticaret hacminin 6 milyon dolara çıkarılmasını hedefledik. Hedeflenilen noktaya ulaşma noktasında her iki ülke de emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

Vali Osman Aydın da, Hindistan Büyükelçisi Raminder Singh  Jassal’ın Konya ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Konya’da yapılan kültürel ve ekonomik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konya’nın özellikle tarım ve yan sanayi dalında büyük gelişmeler kaydettiğini söyleyen Vali Aydın, “Konya’nın ekonomisi sürekli gelişme göstermektedir. Bunda sahip olduğu kaynakların büyük önemi vardır. Konya turizmi özellikle son yıllarda büyük gelişme kaydetmektedir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Osman Aydın Hindistan Büyükelçisine Konya anısına bir plaket takdim etti. Büyükelçi Raminder Singh Jassal da Vali Osman Aydın’a Hindistan çayı hediye etti.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri