Hileli kıymaya darbe!

Melike Hatun Çarşısı'nda daha fazla kazanç sağlamak için hileli kıyma satan kasaplara darbe vuruldu. 'Kıymada hile var' haberini ihbar kabul eden İl Gıda yetkilileri halkın sağlığıyla oynayan esnafa yüksek miktarda ceza kesti

'Kıymada Hile Var' başlıklı haberimiz ses getirdi. Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü birinci sayfada 'Bu Neyin Kıyması' başlığıyla verdiğimiz haberimizin ardından harekete geçti. Haberimizi ihbar kabul eden ekipler, Melike Hatun Çarşısı (Kadınlar Pazarı) denetimlerini sıklaştırdı. Hileli kıyma ve et satan kasaplara ağır ceza kesildi. Denetim yapılan kasaplardan numune alındı. Laboratuvar analiziyle kıymada sakatat ve kanatlı etine rastlandı. Ayrıca İl Gıda Tarım, Karatay İlçe Müdürlüğü'ne denetimleri sıklaştırın talimatı verdi.

HAZIR KIYMA SATIŞI TESPİT EDİLDİ

Denetim ve sonuçları hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar yazılı bir açıklama yaptı. Baydar, yaptığı açıklamada, "Merhaba Gazetesi'nin yaptığı 'Kıymada Hile Var' haberi ihbar kabul edilerek, ihbara konu Melike Hatun Çarşısı'nda faaliyet gösteren 16 kasap Karatay İlçe Müdürlüğü kontrol görevlilerince denetlenmiştir. Yapılan denetimlerde 2 işletmeye asgari teknik ve hijyenik şartların yetersizliğinden 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre 3 bin 91'er TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca bir işletmede hazır kıyma satışının yapıldığı tespit edilmiştir" sözlerini kullandı. 

KIYMADA KANATLI ETİ VE SAKATAT ÇIKTI

Baydar, açıklamasının devamında, şunları söyledi: "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğine göre sadece Bakanlığımızdan Onay Belgesi almış uygun şartları taşıyan işletmeler tarafından hazır kıyma üretilip satışa sunulabilmektedir. Söz konusu işletmeye izinsiz olarak onaya tabi faaliyet göstermekten 7 bin 732 TL idari para cezası uygulanmış ve hazırlamış olduğu kıymadan laboratuvar analizi için numune alınmıştır. Alınan numunenin laboratuvar analizi sonucunda üründe kanatlı eti ve sakatat tespit edilmiş ve işletmeye Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğine aykırılıktan dolayı, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa göre 15 bin 466 TL idari para cezası uygulanmıştır."

ÇARŞIDA DENETİMLER ARTIRILACAK

Denetimlerin sıklaştırılacağını ifade eden Baydar, "Gıda üretim ve satış yerlerinin denetimi, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında İl ve İlçe Müdürlüklerimizce yapılmaktadır. Gıda ile ilgili olumsuzlukların Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren 'Al o 174 Gıda Hattı'na bildirilmesi durumunda, gelen ihbarlar titizlikle değerlendirilerek en geç 15 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Ayrıca şikayete konu Melike Hatun Çarşısı'nda denetimlerin sıklaştırılması konusunda Karatay İlçe Müdürlüğümüze talimat verilmiştir. Konuyla ilgili hassasiyetiniz ve tüketici bilincinin yaygınlaşması adına yürüttüğünüz faaliyetten dolayı teşekkür ederiz. Gıda ile ilgili her türlü olumsuzlukta Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattına ya da İl Müdürlüğümüze ulaşmanız durumunda gereken her türlü iş ve işlem yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

KERİM ATICI merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri