Hidromek Türkiye’nin sanayi devleri arasında

Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisinden biri olan Hidromek, İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 124’üncü oldu.

Bu başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade eden Hidromek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Bozkurt, “Ülkemiz için üretmeye ve yatırıma devam ediyoruz” dedi. Bu yıl kuruluşunun 40’ıncı yıldönümünü kutlayan Ankara merkezli iş makinesi üreticisi Hidromek, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında kazandığı başarı ve ödüllerle adından söz ettiriyor. 2017 yılında 1.2 milyar TL ciroya ulaşan Hidromek, bunun yaklaşık yüzde 40’ını ihracattan sağladı. 2018 yılı itibariyle 100’den fazla ülkede 43 binin üzerinde Hidromek iş makinesi çalışıyor.  Hidromek, geçtiğimiz günlerde açıklanan ve iş makineleri üreten en büyük 50 global firmanın sıralandığı uluslararası “Yellow Table” listesinde 6’ıncı kez yer aldı. Listede 49’uncu sırada yer alan Hidromek, bu listeye giren ilk ve tek Türk makine üreticisi olarak dikkat çekiyor. Hidromek’in uluslararası alandaki bu başarısını Türkiye’deki yeni başarıları takip etti.

HEDEFİMİZ YERİMİZİ SAĞLAMLAŞTIRMAK

Küresel iş makinesi sektöründe en büyük 50 üretici arasında bulunmaktan ve Türkiye sanayisine değer katmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getiren Hidromek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Bozkurt, şunları söyledi: “Ar-Ge ve tasarım gücümüzle müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına çözümler sunmak temel önceliklerimizdendir. İş makinelerimiz yoğun olarak altyapı inşaatı, maden ve mermer sektörlerinde kullanılıyor. Bu sektörlere ilave olarak yol yapımı ve bakım sektörü için daha geniş bir ürün hattı sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda greyder, yol silindir gibi yeni ürünler geliştirdik ve bu alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara’da çalışmaları hala devam eden Hidromek Üretim Üssü’nde, şu an ithal etmekte olduğumuz ana komponentlerin büyük bölümünün üretimini kendi bünyemizde gerçekleştireceğiz. Böylece bir yandan daha fazla yerlileştirme sağlarken, bir yandan da ülkemiz için daha fazla katma değer yaratacağız. Türkiye’nin en büyük iş makinesi üreticisi ve Türkiye pazar lideriyiz. Bununla birlikte, bugün 100’den fazla ülkede Hidromek iş makineleri çalışıyor. Bu sayıyı daha da artırarak küresel pazardaki yerimizi sağlamlaştırmayı arzuluyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri