Hıdırellez bayramı çoşkuyla kutlandı

Baharın müjdecisi olarak görülen ve kültürümüzde önemli bir yeri olan Hıdırellez Bahar Bayramı, Meram Belediyesi tarafından Dutlukır Kültür Park’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, şenlik başlamadan önce alanı dolduran çocuklara uçurtma ve balon dağıttı. Bu tür etkinliklerin insanların kaynaşması ve sosyal paylaşımın artması açısından önemli olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “Hıdırellez denilince baharın gelmesi, yardımlaşma ve dayanışma duygularının artması akla geliyor. Bu kapsamda bu yıl Hıdırellez Şenliği düzenlemeye karar verdik. Bir günlüğüne de olsa insanlarımızın günlük yaşam stresinden ve şehir yaşamının yoruculuğundan böyle etkinliklerle uzaklaşmasını önemsiyoruz” diye konuştu. Mahalli sanatçı Özcan Çakın’ın verdiği konserle doyasıya eğlenen Meram halkı, illüzyon, ortaoyunu, ateş yutan adam ve yarışmalarla güzel bir gün geçirdi. Etkinlikler akşam saatlerine kadar devam etti. Vatandaşlar bir yandan düzenlenen programlarla eğlenirlerken bir yandan da piknik yaptı.
AKŞEHİRDE DE HIDIRIELLEZ COŞKUSU YAŞANDI
Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “Hıdrellez Etkinlikleri”nin de bu yıl yedincisi yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren Akşehir Kent Ormanı’nı dolduran vatandaşlar Nimetullah Nahçivani Türbesi’nde dua etti. Akşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan gölle ikramının da yapıldığı şenlikte vatandaşlar dağıtılan gölle dolu kazanları kısa sürede tüketti. Akşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen ve Hıdrellez etkinliklerine Akşehir Kaymakam Vekili Halit Mengi, Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu, protokol üyeleri, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri