Hidayet Türkoğlu: Selçuklu rol model

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Selçuklu Belediyesi’nin spora yaptığı yatırımların Türk sporuna büyük katkı sağladığını belirterek, “Selçuklu’da yapılan tesis ve spor okullarını Türkiye’deki diğer belediyeler örnek almalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Selçuklu Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği Konya’da Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Selçuklu Belediyesi’nin spora yaptığı yatırımları ve Selçuklu Belediyesi Bayketbol takımını  değerlendiren Türkoğlu, Selçuklu’nun yaptığı tesislerle örnek alınması gerektiğini söyledi. Selçuklu Belediyesi’nin yapmış olduğu tesislerin özellikle amatör branşlarda gençlerin yetişmesi adına önemli olduğunu belirten Türkoğlu, “Belediyeler amatör anlamda spora ve sporcuya sahip çıkması gerekiyor.  Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da son yıllarda bunu en iyi şekilde yapıyor. Açmış oldukları tesislerde Türkiye’de sporun geleceği adına önemli sporcular yetişiyor. Başkanımızdan aldığım bilgilere göre Selçuklu’da yeni dönemde de spor tesisleri açılmaya devam edecek. Türk sporuna yapılan bu yatırımların diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÜLKEMİZİ TEMSİL EDİYORLAR

Selçuklu’da yetişen genç sporcuların Türkiye’yi uluslararası arenada temsil ettiğini aktaran Türkoğlu, “Selçuklu’da ilkokuldan liseye kadar tüm gençlerimizin spor yapması gerekli olan adımlar atılıyor. Yapılan tesisler bunun en önemli göstergesi. Bu tesislerde yetişen gençlerimiz zamanla kendi branşlarında profesyonelleşip en üst seviyeye çıkıyor. Milli takımlara seçilme başarısı gösteren sporcular uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil ediyor. Yapılan spor salonlarıyla da ulusal ve uluslararası spor müsabakalarının Konya’da yapılmasını sağlıyor. Bu da şehrin tanıtımına katkıda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

BASKETBOL İLERLEYECEK

Anadolu Selçuklu Basketbol Takımı’nın yeni kurulmasına rağmen önemli bir yol kat ettiğini belirten Türkoğlu, “Belediye başkanımızla konuşmamızda Konya gibi sporun merkezi haline gelmiş bir şehirde bir basketbol takımının eksik olduğunu düşündük ve Konya’ya iyi bir takım kazandırma kararı aldık. Yapılan çalışmalarla şehre bir basketbol takımı kazandırdık. Belediye ile birlikte Selçuklu Belediyesi Basketbol Takımı için bir ekip kurduk, bu ekip takımımızın başarısı için var gücüyle çalışıyor. Selçuklu Belediyesi de ilk yılı olmasına rağmen başarılı bir şekilde ilerliyor. Umarım takımımızın başarısı devam eder ve daha iyi yerlerde görürüz” değerlendirmelerinde bulundu.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri