Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti ve MHP'nin seçim ittifakıyla ilgili TBMM’ye sunduğu ortak kanun teklifinin demokrasinin güçlenmesi ve demokratik katılımın daha da güçlü olması için hazırlandığını söyledi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bazı ziyaretler için Konya’ya geldi. Bakan Gül, ilk olarak Vali Yakup Canbolat’ı, sonra da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ve AK Parti İl Başkanı Hasan Angı’yı makamlarında ziyaret etti. Gül, daha sonra Hz. Mevlana’nın Türbesi’ni de ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Bakan Abdulhamit Gül, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın 18. Siyaset Akademisi’nde genç siyasetçi adayları ile bir araya geldi. Gül, son olarak Bayır Diamond Hotel’de düzenlenen Ekonomi Kulübü Konya Şubesi ve Konya Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen Türkiye’de Darbe Süreçleri konulu programa katıldı.

SEÇİM GÜVENLİĞİ DE DAHA FAZLA SAĞLANACAK

Konya’daki temaslarında Bakan Gül’e, Vali Yakup Canbolat, Konya Milletvelkilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku, Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar, İlçe Belediye ve AK Parti İlçe Başkanları eşlik etti. Siyaset Akademisi programında konuşan Bakan Gül, AK Parti ve MHP'nin seçim ittifakıyla ilgili TBMM’ye sunduğu ortak kanun teklifine ilişkin, “Seçim güvenliği de daha fazla sağlanacak. Seyyar sandıklarla engelli, yatağa bağlı seçmenlerimiz oylarını kullanabilecekler” dedi. Bakan Gül, ittifak ile demokratik daha da güçleneceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin kuruluşunda; “Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır” sözüne atıfta bulunan Gül, Türkiye’de AK Parti ile siyaset tarzının değiştiğini dile getirdi.

BU ANLAYIŞIN ADI VESAYETÇİ ANLAYIŞTIR

Bakan Gül, AK Parti'nin gücünü milletten aldığını, başka bir mecraya hesap vermeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Bu milletin iradesiyle gelmişse bu ülkeyi yönetir. Bu milletin iradesinden başka hiçbir güce teslim olmaya fırsat vermez. Türkiye'de milleti sadece vergi ve oy veren vatandaş kitlesi olarak gören siyaset anlayışı vardı. Vatandaş mı, oğlunu askere gönder, vergini ver, oyunu ver. Bu ülkeyi de ağababaları yönetecek. Vatandaş Ahmet amca, Ayşe teyze yönetmeyecek. Bu anlayışın adı vesayetçi anlayıştır” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİ GÜÇLÜ BİR ZEMİNE OTURACAK

İttifak teklifinin AK Parti ile MHP'nin kendi çıkarları için yazdığı bir kanun teklifi olmadığını vurgulayan Bakan Gül, sözlerinin şu şekilde noktaladı: “Bu kanun teklifi demokrasinin daha da güçlenmesi, demokratik katılımın daha da güçlü olması için hazırlanan bir kanun teklifidir. Yıllar geçse de bütün partilerin uygulayabileceği bir kanun teklifidir. Konjonktürel, iki parti daha fazla nasıl çıkar elde eder diye düşünülerek hazırlanmamıştır. Türk demokrasisi ve Türkiye daha fazla nasıl uzlaşır, ittifakla siyasetine, geleceğine, hükümetine ve Meclisine sahip çıkar, bu çerçevede hazırlanmıştır. İttifak yapmak isteyenlerin önündeki engel kaldırılmıştır. Yapmak isteyenlere bir yol göstermektedir. Bu teklif Meclis'ten geçtikten sonra inanıyoruz ki; Türkiye'de demokrasi daha da güçlü bir zemine oturacaktır.”

ALİ İBİLEME

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri