"Hiçbir Savcı, Hakim, Yargıç Düzmece Evraklarla Ömür Boyu Hapse Mahkum Etmez"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ergenekon davasında alınan kararları değerlendirdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ergenekon davasında alınan kararları değerlendirdi. Yargıtay’ın vereceği kararın beklenilmesi gerektiğini belirten Destici, “Hiçbir savcı, hiçbir hakim, hiçbir yargıç düzmece hiçbir evraklarla bu ülkede en üst düzeyde bürokratlık yapmış veya insanları sırf kendisi gibi düşünmüyor diye ömür boyu hapse mahkum edecek, ben buna inanamıyorum. Böyle bir yanlış da varsa zaten mutlaka üst mahkemeden dönecektir diye düşünüyorum.” dedi.

Gaziantep’te partililerle bayramlaşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ergenekon davasında alınan kararları değerlendiren Mustafa Destici, siyasi partilerin hukukun verdiği kararları gayrimeşru olarak nitelendirmemesi gerektiğini ifade etti. Destici, “Önce siyasi partiler hukuka saygılı olacaklar ve demokrasiye sahip çıkacaklar. Demokrasi dışı yollara kim tevessül ederse etsin onlarla yan yana olmayacaklar. Hukukun verdiği kararları gayrimeşru olarak nitelendirmeyecekler. Hukuk garabeti olarak, hukuk cinayeti olarak adlandırmayacaklar ve mahkemelerin sonucunu bekleyecekler. Birinci safhası karar verilmiştir, ama Yargıtay son sözünü söylememiştir. Dolayısıyla da herkes öncelikle hukuk sürecinin tamamlanmasını bekleyecek.” diye konuştu.

Türkiye’nin darbelerden çok çektiğine dikkat çeken Destici, hem maddi hem de manevi olarak çok şeylerin kaybedildiğini ifade etti. PKK’yı 12 Eylül darbesinin gayrimeşru çocuğu olarak nitelendiren Destici, hiç kimsenin, demokratım diyen hiç kimsenin darbecilerin yanında fotoğraf vermemesi gerektiğinin altını çizdi. Buna rağmen Ergenekon’dan yargılanan askerlere de haksızlık yapılmasını istemediklerini vurgulayan Desteci şunları kaydetti: “Onlar için de adaletsizlik istemiyoruz. Her şeyin hak ve adalet ölçüsü içerisinde yapılmasını istiyoruz. Ama kim neyi hak etmişse onunla da muamele edilmesini istiyoruz. Kim neyi hak etmişse. Hiç kimseye ayrımcılık yapılmamasını istiyoruz. Bunu da bir daha Türkiye’nin eski karanlık günlere dönmemesi, darbelerle karşılaşmaması için istiyoruz. Ve dolayısıyla burada herkesi darbelere karşı birlikte olmaya, birlikte saf tutmaya davet ediyoruz.”

Yargı üyelerinin haksızlık yapacağına inanmadığını dile getiren Destici, “Ve herkes şunu bilsin ki hiçbir hakim, hiçbir yargıç, hiçbir savcı hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, -elbette her grubun içersinde iyisi vardır, kötüsü vardır, doğrusu vardır, yanlışı vardır- ama hiçbir savcı, hiçbir hakim, hiçbir yargıç düzmece hiçbir evraklarla bu ülkede en üst düzeyde bürokratlık yapmış veya insanları sırf kendisi diye düşünmüyor diye ömür boyu hapse mahkum edecek diye, ben buna inanamıyorum. Böyle bir yanlış da varsa zaten mutlaka üst mahkemeden dönecektir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“LÜBNAN’DA KAÇIRILAN TÜRK PİLOTLAR DERHAL SERBEST BIRAKILMALI”

Lübnan’da kaçırılan Türk pilotların hemen bırakılması gerektiğine dikkat çeken Destici, şunları kaydetti: “Bundan yaklaşık bir yıl önce Halep’te Lübnanlı 12 tane Lübnanlı hacı kaçırılmıştı. 10 tanesi halen biliyorsunuz serbest bırakılmadı ve şimdi Türk pilotları kaçıranların iddiası, hacıları kaçıranların Türkiye’nin desteklediği gruplardan birisinin kaçırdığını iddia ediyorlar. Ve dolayısıyla da pilotların Lübnanlı hacılara karşılık kaçırıldığını iddia ediyorlar. Eğer gerçekten böyle bir durum varsa öncelikle biz pilotlarımızın kaçırılmasını kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Ve pilotlarımızı kaçıranların derhal serbest bırakmasını istiyoruz Büyük Birlik Partisi olarak. Ama öbür taraftan da gerçekten iddia edildiği gibi hacılar, Türkiye’nin desteklediği gruplar tarafından kaçırılmışsa Türkiye’nin bu anlamda da bu güne kadar üzerine düşeni yapıp hacıların serbest bırakılmalarını sağlaması gerekiyordu. Eğer bu konuda yapabilen biri varsa Türkiye’nin bunu da yapması gerekir diye düşünüyorum.”

Lübnan ve buna benzer coğrafyalarda Türk insanına karşı, bu tür saldırılar ve kaçırma eylemleri olacağını dile getiren Destici, vatandaşların dikkatli olması noktasında uyarılarda bulundu. Destici, “Tabi ki asla bir kıyaslama mümkün değil, yani hacılar bırakılırsa pilotları bırakırız, biz bunu kabul etmiyoruz. Biz bunu reddediyoruz ve pilotlarımızın derhal bırakılmasını istiyoruz. Öbür taraftan da eğer dediğim gibi hacıların kaçırılmasını doğru bulmuyoruz.” dedi.

"TÜRKİYE’NİN SURİYE VE MISIR POLİTİKALARINI DESTEKLİYORUZ"

BBP Genel Başkanı Türkiye’nin Suriye, Mısır politikasını desteklediklerini, ancak birtakım eksiklerin olduğunu söyledi. Destici, “Türkiye’nin Suriye’deki politikası, Mısır politikası, Irak’ta yürüttüğü politika bakın bunlar yanlış demiyorum. Türkiye’nin Suriye, Mısır politikasını destekliyorum. Ama eksik yanı var. Mısır’daki darbeye biz de karşıyız. İlk söyleyen siyasi parti, ilk açıklama yapan da Büyük Birlik Partisi.” diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklamalarının ardından partililerle bayramlaşan Desteci, MHP’den BBP’ye geçen bir vatandaşa da rozet taktı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri