‘hiçbir Çocuk Geri Kalmasın’ Projesi Hedefine Ulaşıyor

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) eyalet hükümetinin 2012’de başlattığı “Hiçbir çocuk geri kalmasın” model projesinde bir ara değerlendirmesi yapıldı.İki seneden fazla bir zamandır yürütülen ve 2015’e kadar devam edecek projelerin değerlendirmesi...

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) eyalet hükümetinin 2012’de başlattığı “Hiçbir çocuk geri kalmasın” model projesinde bir ara değerlendirmesi yapıldı.

İki seneden fazla bir zamandır yürütülen ve 2015’e kadar devam edecek projelerin değerlendirmesi için Oberhausen’de yapılan panele KRV Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft, maddi destek veren Bertelsmann Vakfı’ndan Yönetim Kurulu Üyesi Brigitte Mohn, Oberhausen Belediye Başkanı Klaus Wehling’in yani sıra eyalette ki birçok belediye başkanı, bürokrat ve akademisyen katıldı.

Başbakan Kraft, kesinlikle önlem almanın başarılı olduğunu belirttiği konuşmasında “Ailelerde sorunlar başlamadan yaptığımız yardımlar bizi ‘Hiçbir çocuk geri kalmasın’ hedefine adım adım yaklaştırıyor. Çocuklara, eğitime ve geleceğe yaptığımız yatırımla kamu kasalarında artan harcamaları durdurmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Kraft, bu projelerde en zor olanın aileler ile bir bağ kurmak olduğuna dikkat çekerek, “Bunu başarabilirsek onların sorunlarını öğrenerek onları bir projeye dahil edebiliyoruz. Böylelikle ailelerde, toplumda ve sosyal hayatta çıkan sorunları önleyebiliriz. Bu sorunlar önlenmezse, ilerde yapılan büyük maddi harcamalara rağmen tamir edilemiyor.“ şeklinde konuştu.

KRV Eyaletinde 2011 senesinde yapılan bir araştırmaya göre, sosyal sorunların maliyeti senede 24 milyar Euro. Bunun 15 milyar Euro’su gençlerin eksik kalan veya düşük seviyedeki eğitiminden kaynaklanıyor.

Araştırmaya göre insanlara zamanında yapılan yatırımın, uzun vadeli maddi olarak da geliri giderinden daha fazla.

Panelde bir konuşma yapan Prof. Dr. Peter Strohmeier, konuşma problemli çocuklara üç yaşından önce anaokuluna gitmeleri, spor takımında aktif olmaları ve anaokulunda Alman- göçmen dengesinin bulunmasının faydalı olduğunu dile getirdi.

Bazı anaokullarında yüzde 5, bazılarında yüzde 65 göçmen bulunduğunu belirten Prof. Dr. Strohmeier, bazı anaokullarının Müslüman çocuklarını almak istemediklerini sözlerine ekledi.

Çocukların doğumunda aileleri bilgilendirmek, ana okullarında dört yaşından küçüklere de bakım imkanı sunmak, çocuklara dışarıda eğlence ve aktivite alanları oluşturmak, gençlere eğitim hayatlarında ihtiyacı olduğu desteği vermek, iyi bir meslek öğrenmek, iş hayatına başlarken gençlere yardımcı olmaya kadar birçok konuda kamu kurumları vatandaşlara destek veriyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri