Hiç okula gitmemiş

Oynadığı ipin boğazına dolanması sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki Figen Karahançer'in hiç okula gitmediği öğrenildi. Figen, yaşasaydı bugün kaydı yapılacaktı.
Figen Karahançer'in cenazesi, Konya Numune Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından alındı.
Erler Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karahençer'in cenazesi, gözyaşları arasında Saraçoğlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Baba Şefik Karahançer, Karatay ilçesi Erler Mahallesi'ndeki evinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.
Küçük çocuğun yakınlarından Ekrem Aydınlık (43) yaptığı açıklamada, Şefik Karahançer'in yaklaşık 10 yıl önce Van'dan ekonomik nedenlerden dolayı ailesiyle birlikte Konya'ya göç ettiğini söyledi.
İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Karahançer'in, en büyüğü 17, en küçüğü ise 9 yaşında olmak üzere 1'i erkek 5 çocuğu olduğunu belirten Aydınlık, ''Buralara iş bulma umuduyla gelen Şefik, maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarından sadece birini okula gönderebildi'' dedi.
Çocuklarının hepsinin okuma yazma bildiğini, hayatını kaybeden Figen'in ise okula gidebilmek için sürekli babasına baskı yaptığını ifade eden Aydınlık, şunları kaydetti:
''Sonra öğrendik ki devlet bu çocukların tüm okul masraflarını karşılıyormuş. Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Yalama bizlerle konuştu. Şefik, bu durumu öğrenince çok sevindi. Tabii bu duruma en çok da Figen sevindi. Hep okula giden çocuklara özeniyordu. Zaten okuma yazmayı da bu yüzden evde çabucak öğrendi. Ancak yeğenimin hayali yarım kaldı. Bugün okula kaydı yapılacaktı. Ancak artık aramızda yok.''
Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Yalama ise okula gitmeyen ve okuma yazma bilmeyen 10-14 yaş aralığındaki çocuklar için okullarında yetiştirici sınıf açılacağını söyledi.
Yalama, bu sınıfta 8 haftalık eğitimden geçirilecek olan öğrencilerin, tam olarak okuma yazma öğrendikten sonra yaşına ve seviyesine uygun sınıflara yerleştirileceklerini belirterek, ''Figen de bu çocuklardan biriydi. Gittim ailesiyle, kendisiyle görüştüm. Zaten okula gitmemesine rağmen çocuk, okuma yazma biliyordu. Çok da istekliydi. Evraklarını hazırlayan aile bugün okula gelip Figen'in kaydını yaptıracaktı'' diye konuştu.
Merkez Karatay ilçesi Erler Mahallesi'nde 11 yaşındaki Figen Karahançer, dün oynadığı ipin boğazına dolanması sonucu hayatını kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri