Heyecan taze kalacak

Cami ve din görevlilerinin tarih boyunca yüklendikleri misyonun canlı tutulmasına katkı sağlamak amacı ile 1-7 Ekim 2018 tarihleri arasında "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" çeşitli etkinlikler ile kutlanacak

1-7 Ekim 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" öncesi İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından müftülük binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Camilerin sadece inananların topluca ibadet yaptığı yerler olmadığını, aynı zamanda toplumsal birlik ve bütünleşmeyi sağlayan, kalpleri birleştiren, sanat ve estetik alanında ulaşılan seviyeyi sergileyen mimari şaheserler olduğunu ifade eden Poçanoğlu, bu haftanın dolu dolu geçeceğini de belirterek, "Camiler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de sosyalleştirici, bütünleştirici, eğitici ve öğretici fonksiyonlarını icra etmektedir. Kadın-erkek, zengin-fakir, köylü-kentli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç herkesi bünyesinde toplayan mekânlardır" dedi.

DİN GÖREVLİLERİ MİSYON SAHİPLERİDİR

"Öteden beri camilerin mihraplarını imamsız, minberlerini hatipsiz, minarelerini ezansız bırakmayan din görevlilerimiz, sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki insanların dertleri ile dertlenen, model alınan kimselerdir" diyen Poçanoğlu, şunları kaydetti: "Toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırma gayret ve heyecanı taşıyan; muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlerdir. Din görevlileri insanları yargılamadan, hor görmeden, ötekileştirmeden sevgi, saygı, hak-hukuk, hoşgörü ve empati esaslarına dayanan bir din hizmeti anlayışıyla hareket etmektir. Başkanlığımız din görevlilerinin aşk ve heyecanlarını sürekli koruyarak kalplerini diri, zihinlerini duru, bilinçlerini şuurlu tutmak, yürütülen din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, örnek projeleri tespit ederek yaygınlaştırmak, din görevlilerinin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bu yıl Camiler Haftası'nda 'Camiler ve din hizmetine adanmış ömürler' konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır. Hafta boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklerle din görevlisinin İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi üzerinde durulacak, din hizmetlerine büyük emek vermiş örnek şahsiyetler ile cami ve Kur'an kurslarının imar ve ihyasında önemli fedakârlıklarda bulunan hayır sahipleri hatırlanacak, böylece cami ve din görevlilerinin tarih boyunca yüklendikleri misyonun canlı tutulmasına katkı sağlanacaktır. "

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri