Hesaplar üç puan için

Kasımpaşa karşısında kaybettiği iki puana üzülen Konyaspor, hafta sonu Konya’da oynanacak olan Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına devam ediyor. Temsilcimizin tek hedefi evinde kazanmak
Pazar günü, ligde kalma mücadelesi veren rakipleri arasında bulunan Gençlerbirliği ile zor bir maça çıkacak olan Konyaspor’da hazırlıklar devam ediyor. Kasımpaşa beraberliğiyle iç sahada puan kayıplarını sürdüren yeşil-beyazlı takımda Gençlerbirliği karşılaşması planları 3 puan üzerine yapılıyor. Bu maçın hazırlıklarına Pazar günü ara vermeden başlayan Kartallar, Pazartesi gününü çift antrenmanla geçirdi. Tatlıcak tesislerinde, antrenörler Abdullah Güllü, Tacettin Doğan, Erol Mıngır ve kaleci antrenörü Hakan Polat yönetimindeki çalışmaya hafif sakatlıkları bulunan Orkun Uşak ve İbrahim Ege ile izinli olan Eser Yağmur, Erdal Kılıçaslan katılmadı.
Sakatlıkları süren Basem Abbas ve Erdinç Yavuz’un ayrı çalıştığı akşam antrenmanı düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra üç grupta dar alanda pas çalışması yapan oyuncular, dönüşümlü olarak yarı sahada çift kale maç ve çabukluk-koordinasyon çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, açma-germe hareketleriyle sona erdi. Konyaspor’da hazırlıklar dün de maçın oynanacağı saatte yapılan teknik-taktik antrenmanıyla devam etti. Sakat futbolcuların dışındaki oyuncularına katıldığı antrenmanda teknik adamlar futbolcuları yapacakları hareketler konusunda uyardılar. Konyaspor yöneticileri, Kasımpaşa’yı ellerinden kaçırdıklarını, Gençlerbirliği’ni taraftarların desteğiyle yenerek rahat biri nefes alacaklarını açıkladılar. Konyaspor’da hazırlıklar bugün ve yarın taktik antrenmanlarla devam edecek ve takım Cuma akşamı tesislerde kampa alınacak. Hazırlıklar ise Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlanacak.
Spor Toto Süper ligde 14. hafta da Trabzonspor’unu liderliğiyle geçildi. Yılın son derbisinde Beşiktaş-Galatasaray’ı Ali Sami Yen’de yenerek yarışta var olduğunu gösterdi. Dipte ise yangın sürüyor. Haftaya lider olarak giren Trabzonspor, deplasmanda Gaziantepspor’u 3 golle geçerek 2 puan farkla koltuğu korudu. İkinci ve üçüncü sırada yer alan S_Bursaspor ile Kayserispor arasında yapılan önemli maçı ise ev sahibi Bursaspor 2-0 kazandı. Bu sonuca rağmen iki takımda yerlerini korudu. Zirvede yer alan ilk üç takımı Fenerbahçe ve Beşiktaş izlerken, 17 puanla 10. sırada bulunan Galatasaray şampiyonluk yarışından oldukça uzaklaştı.
Ligde, 14. hafta da oynanan 9 maçtan dördünü ev sahibi, üçünü deplasman takımlarının kazandığı, iki mücadele ise beraberlikle sona erdi. Deplasmanda kazanan takımlar; şampiyon adayları Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor olurken, Eskişehirspor, Karabükspor ve Bursaspor içi sahada rakiplerine geçit vermedi. Bucaspor, haftalar sonra Antalyaspor’u yenerek hayata döndü. Konyaspor ile Kasımpaşa’nın puanları paylaştığı 14. hafta sonunda dipte ise 11’er puanla Konyaspor, Bucaspor ve Sivasspor ile 8 puanlı Kasımpaşa yer almakta.
Spor Toto Süper Ligin 14. haftasında toplam 26 gol atıldı. En gollü karşılaşma 5-1 sonuçlanan Karabükspor-Ankaragücü maçı olurken, Karabükspor’dan Emenike ve Birol ile Trabzonspor’dan Burak rakip fileleri iki’şer kez havalandırdı. Haftanınbiri diğer özelliği de tüm maçlarda gol atılması oldu. Ligde, bu hafta hakemler ise, 544 kez sarı ve 3 kez de kırmızı karta başvurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Ekrem, Gaziantepspor’dan Serdar Kurtuluş ve Bucaspor’dan Leko kırmızı kart gördükleri için takımlarının bu haftaki maçlarında forma giyemeyecekler.
Kardemir Karabüksporlu Emenike, bu hafta Ankaragücü’nü 5-1 yendikleri karşılaşmada 2 gol birden atarak gol sayısını 10’a çıkardı ve gol krallığında zirveye yerleşti. Emenike’yi, Fenerbahçeli Alex 9 golle takip etti. Alex, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında takımının tek golünü atarak maçın skorunu belirledi. Krallık yarışında Fenerbahçeli Niang 8 golle 3. sırada yer alırken, Beşiktaşlı Bobo, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Tum, Manisaspor’dan Simpson ve Fenerbahçe’den Semih Şentürk 7’şer golle Niang’ı takip ettiler.
Süperi ligde 15. hafta perdesi, Cuma günü saat 20.00’de oynanacak Trabzonspor-Bucaspor maçıyla açılacak. Cumartesi günü; saat 14.00’de Manisaspor-Gaziantepspor, 17.00’de Ankaragücü-Sivasspor ve 19.00’da Kasımpaşa-Galatasaray karşıya gelecek. Pazar günü ise Konyaspor-Gençlerbirliği maçıyla birlikte saat 14.00’de Beşiktaş-Bursaspor, 19.00’da  Fenerbahçe-Kardemir D.Ç.Karabükspor ve Antalyaspor-İstanbul B.Ş.Bld.Spor maçları oynanacak. 15. hafta perdesi Pazartesi günü saat 20.00’de yapılacak Kayserispor-Eskişehirspor maçıyla kapanacak.

BURAK TAŞPINAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri