Hes Karşıtları, Dereler İçin Trabzon’da Toplandı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin doğasına, suyuna ve deresine sahip çıkmak isteyenler Trabzon’da gerçekleştirilen mitingde buluştu. Bölgede HES yapımı, maden arama faaliyetleri ve taş ocaklarına tepki vermek için farklı illerden Trabzon’a...

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin doğasına, suyuna ve deresine sahip çıkmak isteyenler Trabzon’da gerçekleştirilen mitingde buluştu. Bölgede HES yapımı, maden arama faaliyetleri ve taş ocaklarına tepki vermek için farklı illerden Trabzon’a gelen vatandaşlar, yaşanan çevre katliamlarına karşı hükümeti ve bu yıkımlara sessiz kalan tüm çevreleri uyardı.

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP öncülüğünde, Cumhuriyet Caddesi’nde öğle saatlerinde çevre illerden gelen vatandaşların da katılımıyla toplanan yaklaşık bin kişilik grup, sloganlar eşliğinde Atatürk Alanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe, CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da katıldı. ‘Derelerimiz, yaylalarımız, ormanlarımız satılık değildir. Yaşamı savunuyoruz’ yazılı pankartı eşliğinde, ‘Dereler özgürdür özgür akacak’ sloganları atan grup, yürüyüş sonrası geldiği alanda da tepkilerini sürdürdü.

Yürüyüşe Artvin’den katılan bir gösterici, derelere sahip çıkmak ve balıkların hayat alanlarına dokunulmamasına dikkat çekmek için, üzerine ağ giyip, çay ve lahana yapraklarını taşıyarak tepkisini gösterdi. Kadınların yöresel kıyafetleriyle eyleme katılması da renkli görüntüler oluşturdu.

Derelerin Kardeşliği Platform Sözcüsü Ömer Şan, mitingde yaptığı konuşmada, suyuna, toprağına, havasına, yaylasına sahip çıkmayanın vatanına sahip çıkamayacağını söyledi. Böylelerin yarın da özgürlüğüne ve bağımsızlığına sahip çıkamayacağını anlatan Şan, bunun için Trabzon’da toplandıklarını kaydetti.

İnsanların ve canlıların hayat alanları için mücadele ettiklerini ifade eden Şan, "Bu mücadele bizim ekmek gibi su gibi görevimizdir. Suyuna, toprağına, havasına, yaylasına ve ekmeğine sahip çıkmayan vatanına sahip çıkamaz. Yarın da özgülüğüne ve bağımsızlığına sahip çıkamaz. Bunun için buradayız." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri