Herşeyi bilen adam(!) - İZLE

Facebook Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarında paylaştığınız kişisel bilgileriniz tamamen güven altında mı? Brüksel'de çekilen bir video bu konuya oldukça farklı bir noktadan bakarak önemli bir mesaj veriyor.

Son zamanlarda tartışma konusu olan 'güvenlik açıkları' ve 'gizlilik politikası' gibi konular kullanıcıların oldukça canını sıkan sorunlar arasında yer alıyor...

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ GÜVENDE Mİ?
Cep telefonu numaranızdan, okuduğunuz okullara hatta anlık olarak nerede ve kiminle olduğunuza kadar paylaştığımız bu sosyal ağlar, kişisel bilgilerinizi reklam gelirine dönüştürüyor. Örneğin, Facebook reklam gelirlerini arttırmak için, kullanıcıların profillerinde mevcut olan e-mail ve telefon numaraları gibi bilgilerini, reklam firmalarına vermekle kalmayıp başka bilgilerinide veriyor. Bu stratejiyi sadece Facebook değil, Google ve Yahoo gibi internet devleride uzun yıllardır kullanıyor.

Kişisel bilgilerinizin reklam için kullanılması yanında diğer bir tehlikede bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmesi. Sitelerin güvenlik açıklarından faydalanarak tüm bilgilerinize ulaşabildikleri gibi bu bilgilerinizi hertürlü işte kullanabiliyolar.

RESİMLERİNİZ İZİNSİZ SATILABİLİR!
Facebook'a ait fotoğraf paylaşım platformu İnstagramın, gizlilik politikasını değiştirerek, siteye yüklenen fotoğrafları sahiplerine haber vermeden reklamcılara satma kararı aldığı iddia edilmişti.

Yeni gizlilik sözleşmesinin içeriğinin biraz karmaşık oluşu nedeniyle kullanıcılardan özür dileyen Instagram kurucularından Kevin Systrom, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kullanıcıların fotoğraflarını satmayacaklarını duyurdu.

Ancak bu gizlilik politikasının değişikliği bu pek çok kişi tarafından fotoğrafların karşılıksız olarak satılacağına dair bir düşünce uyandırdı ve bu özür kullanıcıların düşüncesini pek değiştirmedi.

HANGİ BİLGİLERİ PAYLAŞMAK DAHA RİSKLİ?
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) bünyesindeki İnternet Daire Başkanlığı, "En çok şikâyetin, kimlik bilgileri ve internette kişi hakkında çıkan yazılarla ilgili gelidiğini ve T.C. kimlik numarası ve anne kızlık soyadı gibi en kritik kişisel bilgilerin sanal ortamda paylaşılmasının önemli riskler taşıdığını belirtiyor.


HERŞEYİ BİLEN ADAM(!)
İnternette 'herşeyi bilen adam' ismiyle paylaşılan bir video bu konuya oldukça farklı bir noktadan bakarak önemli mesajlar veriyor. Yayınlanan video yaptığımız paylaşımların neler doğrulabileceğini, bir medyum şovuyla espirili bir dille gözler önüne seriyor. Bir televizyon programı olduğu söylenerek çağrılan insanlar 'Dave' adlı bir medyumla görüşüyor ve medyumun 'bildikleri' karşısında hayrete düşüyor. Medyumun bu hayrete düşüren şeyleri nasıl bildiği ise videonun sonunda ortaya çıkıyor.

Fuat Öner Haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri