Herşey Filistin için

İsrail uçaklarının Konyada eğitim uçuşuna izin verilmemesi için 150 bin imza toplandı. Cuma namazında, bütün camilerde Filistin için dua edilerek yardım toplandı
BÜTÜN CAMİLERDE YARDIM TOPLANDI İsrail’in Filistin halkı üzerinde uzun zamandır sürdürdüğü baskı, şiddet ve teröre tepkiler sürüyor. Yapılan zulme seyirci kalmayan İslam alemi, bir taraftan Filistin halkına maddi destek sağlamaya çalışırken diğer taraftan da Filistin’in kurtuluşu için dualar ediyor. Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı işbirliği ile dün Cuma namazı çıkışında tüm camilerde Filistin için dua edilip yardım toplandı.
BİNLERCE VATANDAŞ FİLİSTİN İÇİN DUA ETTİ
Filistin’de yapılan zulmün bir an önce son bulması için yapılan eylemlerden biri de önceki akşam MAZLUMDER tarafından organize edilen dua programıydı. Bu kez ne pankart asıldı, ne de sloganlar atıldı. Önceki akşam Şerafettin Camii’nde kılınan yatsı namazından sonra Hükümet Meydanı’nda bir araya gelen binlerce vatandaş, Filistin için yapılan duaya hep bir ağızdan ‘amin’ dedi.
HAVAALANINDA KONVOYLU PROTESTO
Kurulduğu 1948 yılından bu yana Filistin halkı üzerinde her türlü zalimliği deneyen İsrail’in katil uçaklarının Konya’da eğitim görmesine karşı olduklarını belirten MAZLUMDER üyeleri, bugün saat 11.00’de Uğurlu Pazarı’ndan Konya Havaalanı’na konvoy oluşturup hava alanı önünde basın açıklaması yapacaklarını ifade etti. Sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği eyleme tüm Konya halkı davet edildi.

Herşey Filistin için

İsrail’in zulmü altındaki Filistin halkı için dün Cuma Namazı öncesinde dua edildi. Cuma Namazı’ndan sonra ise tüm camilerde Filistin için yardım toplandı

İsrail’in Filistin halkı üzerinde uzun zamandır sürdürdüğü baskı, şiddet ve kanlı terör olaylarına bir yandan tepkiler sürerken diğer yandan da Filistin için maddi yardım ve dualara devam ediliyor. Önceki akşam Şerafettin Camii’nde yapılan duanın ardından dün de Cuma Namazı öncesinde masum Filistin halkının İsrail’in zulmünden kurtulması için dualar edildi. Cuma Namazı sonrasında ise tüm camilerde Filistin halkı için yardım toplandı.
CAMİLERDE FİLİSTİN İÇİN YARDIM TOPLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı işbirliği ile dün Cuma Namazı çıkışı bütün camilerde Filistin için yardım toplandı. Cemaat, cami çıkışı Filistin’deki kardeşleri için yardımda bulundu. Ayrıca Cuma Namazı öncesi bütün camilerde Siyonist İsrail’in Filistin’deki soykırımının sona erdirilmesi için dua edildi. Cuma hutbesinde de, Filistin’de büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çekilerek, buradaki kardeşlerimize yardım edilmesi gerektiği hususu vurgulandı. Hutbenin sonunda ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı’nın işbirliği ile Filistin için yardım kampanyası başlatıldığı, bir hafta boyunca devam edecek kampanyaya herkesin katılması çağrısı yapıldı. Namaz çıkışı cemaat, durumu yettiğince yardımda bulundu. Cami önlerinde kurulan yardım kutularına cemaatin yanı sıra bayanlar da yardım parası attı.
DUALAR FİLİSTİN HALKI İÇİN
Önceki akşam Yatsı Namazı çıkışında MAZLUMDER tarafından organize edilen programda Filistin halkı için dua edildi. Şerafettin Camii’nde kılınan Yatsı namazının ardından başlayan program diğerlerinden biraz daha farklıydı. Bu kez ne pankartlar açıldı, ne de sloganlar atıldı. Yatsı namazını kıldıktan sonra Şerafettin Camii yanındaki Hükümet Alanı’nda buluşan binlerce Konyalı ellerini semaya kaldırarak, Süleyman Altunkaynak’ın yaptığı duaya hep bir ağızdan amin dedi.
ELLER FİLİSTİN İÇİN SEMAYA KALKTI
Dün Cuma namazı öncesinde tüm camilerde İsrail zulmü altındaki Filistin halkı için dua yapıldı. Şerafettin Camii’nde de Cuma namazı öncesinde ellerini semaya kaldıran binlerce insan Filistin’in ve tüm Müslüman aleminin zalimlerin zulmünden korunması için dua etti.
Cuma namazı sonrasında Şerafettin Camii önünde bir basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, yapılan zulmün artık son bulması gerektiğini vurguladı. Şu an tüm Müslüman alemin yaşanan vahşete tepkili olduğunu, bu durumun ise Yahudileri endişelendirdiğini dile getiren Yusuf Güneş, “Şu mübarek Muharrem Ayı’nda, mübarek Cuma günü bir araya gelerek Filistin halkı için dua ettik. Yüce Allah inşallah bu mübarek günler ve mübarek vakitlerde yapılan duaları geri çevirmeyecektir. Hz. Muhammed (SAV) Efendimiz’in torunu Hz. Hüseyin Kerbela’da nasıl ki zalimlerin zulmü sonucu şehit olmuşsa, bugün de biz aynı duygularla davamız uğruna şehit olmaya hazırız” dedi. Filistin’i vuran İsrail uçaklarının Konya’da eğitim görmesine de şiddetle karşı olduklarını belirten Güneş, “Bizim ülkemizde, Konya Ovası’nda eğitim gören Yahudi uçakları, gidip yine bizim kardeşimizin üzerine bombalarını yağdırıyor. Kardeşinin gözleri önünde ölmesine hangi Müslüman seyirci kalabilir. Bizim ülkemizde eğittiği uçaklarla yine bizi vuran bu canilerin ülkemizi derhal terk etmesini istiyoruz. Yöneticilerimizden de talebimiz kardeşimizi vuran İsrail’in Büyükelçisi’nin bir an önce ülkesine gönderilmesidir. Kardeşlerimizin canına kıyan, yaşama hakkına kastedenlerin ülkemizde işi yoktur” ifadelerini kullandı. Ayrıca dün, Cuma namazı çıkışında tüm camilerde Filistin’e gönderilmek üzere yardım toplandı.
“İSRAİL’İN UYGULAMALARI
İNSANLIĞI UNUTTURUYOR”
Yahudilere karşı Nazilerin işlemiş olduğunu insanlık suçunu İsrail’in yalnızca Müslüman oldukları için Filistinlilere karşı işlediğini söyleyen Konya Dişhekimleri Odası Başkanı Tayip Turan Ekinalan, İsrail’in yaptığı katliamların insanlık suçu olduğunu söyledi. Kayalı Park’ta konuyla ilgili ortak bir basın toplantısı düzenleyen Konya Dişhekimleri Odası, Konya Eczacılar Odası ve Konya-Karaman Tabipler Odası adına konuşan Ekinalan, “İsrail’in Filistin’e yönelik 2006 yılında başlattığı saldırılar artarak devam etmektedir. 2009 yılını karşıladığımız şu günlerde Gazze’de bütün dünyanın gözleri önünde karadan ve havadan yapılan saldırılarla çok sayıda sivilin, çocuğun, kadının, yaşlıların velhasıl suçsuz, savunmasız birçok insanın hunharca öldürülmesi, savunulması imkânsız bir insanlık suçudur. Ancak terör örgütlerinin yapabilecekleri vahşi katliamlar yapan, hastanelere, ambulanslara, okullara, ibadethanelere saldıran, görev başındaki 5 doktorun ve 26 sağlık görevlisinin öldürülmesine sebep olan İsrail’in yaptığı insanlık ayıbıdır” ifadelerini kullandı. Sağlık örgütleri olarak bu vahşi saldırıların ve katliamların biran önce durdurulmasını istediklerini belirten Tayip Turan Ekinalan, İsrail’in Gazze’deki işgale son vererek, askerlerini derhal buradan geri çekmesini istiyoruz. Yapılanlar, Cenevre Savaş Hukuku Sözleşmeleri’ne ve Kimyasal Silahlarla ilgili Uluslararası sözleşmelere aykırıdır. İsrail’in Gazze’ye yaptığı bu katliamı kınıyoruz” ifadelerine yer verdi. İsrail’in bu insanlık dışı uygulamalarına sessiz kalan bütün dünya devletlerini ve Birleşmiş Milletleri acilen devreye girmeye davet eden Ekinalan, Türkiye’nin de İsrail ile yaptığı bütün anlaşmaları askıya almasını, hükümet yetkililerinden talep ettiklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri