Herkesişine baksın

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Futbolda Şike İddialarına yönelik Soruşturma kapsamında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye Spor Yazarları Derneğinden yapılan açıklama

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Futbolda Şike İddialarına yönelik Soruşturma kapsamında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nden yapılan açıklama:

 

Türk futbol tarihinin en önemli ve sıkıntılı dönemlerinden biri yaşanıyor. Geçen sezonun şampiyonu ve başka takımlarla birlikte futbolumuzun önemli isimleri zan altında. Polis operasyonlarıyla birlikte yargı süreci de işliyor.

 

Olaya adı karışmayanlar bile belli bir tedirginlik içinde gelişmeleri izliyor. Yargı sürecindeki tutuklamalar haliyle üzüntüye yol açıyor. Daha dün futbolumuzun doruklarındaki insanlar bugün ciddi suçlamalarla karşı karşıya. Buna üzülmemek mümkün değil...

 

Bir yandan da her durumda öfkeli olmayı bir hak olarak kabul eden taraftarlar yine hemen her olayda olduğu gibi medyayı sorumlu tutup meslektaşlarımıza saldırıyor. Bunları nefretle kınıyoruz. Bunun, yaşanmakta olan süreci daha da sıkıntılı bir hale getireceğinin görülmesini bekliyoruz. Ayrıca taraftarlık yaklaşımı içindeki fanatik bakış açıları da gerçeklerin ortaya çıkmasına hizmet etmiyor. Tam tersine işi büsbütün karıştırıyor. Bir yandan zanlıları suçlayan, öte yandan da onları korumaya çalışan bir medya şeklindeki bölünme, hoş bir görünüm oluşturmuyor. 

 

TSYD üyesi olmayan dış kulvardaki spor medyası mensupları olarak görülen bazı şahıslar da fırsat bu fırsat diyerek kişisel intikam peşinde koşuyorlar. Yaptıklarının, eli-kolu bağlı insanlara tokat atmaya çalışmak gibisinden iğrenç bir davranış olarak değerlendirilebileceğini düşünmüyorlar.

 

Ayrıca, şunu da unutmayalım ki şu anda zanlı durumundaki kişiler, daha birkaç gün öncesine kadar, yaptığımız iş nedeniyle yüzyüze baktığımız, sürekli görüştüğümüz, kendilerinden haber almaya, röportaj yapmaya çalıştığımız insanlardı. Türk futbolunun çok önemli noktalarındaki yetkili kişilerdi. Her fırsattan yararlanarak TSYD'yi suçlamayı iş edinmiş bazılarının bunu anlamaya çalışmalarını da beklemiyoruz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Herkes kendi işini adam gibi yaparsa Türk futbolu bu badireden en az zararla çıkar diye düşünüyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri