Herkesin yollarda tabelasını gördüğü şirket 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik kriz etkisini gösteriyor. Son olarak herkesin yollarda tabelasını gördüğü meşhur şirket 10 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Türkiye ve dünya genelinde küresel ekonomik kriz etkili oluyor. Bu süreçte çok sayıda firmanın iflas etmesi panik havası oluşturdu. İşletmeleri zora sokan süreç koronavirüs salgınıyla başladı. Pandemi döneminde çip krizinin etkileriyle birçok firma üretimi durdurdu. Bu sadece küresel tedarik zincirinin kırılmasını tetiklemedi. Aynı zamanda nakliye sektörünü de zora soktu.

Para döngüsü olmayınca malzeme satışları durdu ve büyük çaplı kriz başladı. Hastalığın etkilerini kaybettiğini söyleyebiliriz ancak ekonomi üzerindeki baskısı hala hissediliyor. Son olarak herkesin yollarda tabelasını gördüğü çok meşhur bir şirket 10 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Bahsi geçen şirketin ismini bilmeyen yok. Nakliye sektörüne küresel çapta yön veren konteyner taşımacılık firması Maersk ekonomik krizle karşı karşıya. Yollardaki çok sayıda TIR dorsesinde kocaman Maersk markası yazıyor.

Türkiye'de de firmanın yüzlerce çalışanı var. 1900'lü yılların başında kurulan dev şirket talep düşüklüğü ve kapasite fazlası nedeniyle 10 bin kişiyi işten çıkaracak. Bu doğrultuda firmanın 6 bin 500 kişiyi hemen işten çıkardığı söyleniyor.

Bu yıl sonu ve 2024 yılında ise 3 bin 500 kişinin daha iş akdinin feshedileceği belirtiliyor. Toplam 110 bin çalışanı olan şirket bu kararıyla 100 bin çalışan sayısına düşmüş olacak. Yıllık 600 milyon dolar tasarruf etmek için bu kararın alındığı belirten firma yetkilileri, markanın geleceği için fedakarlıklar yapılması gerektiğini belirtti.

Ekonomi Haberleri