Herkesin sofrasında yer alan marka maaşlara yüzde 107 zam yaptı

Türkiye'de herkesin sofrasında yer alan marka 800 çalışanının maaşına yüzde 107 zam yapma kararı aldı.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'de alım gücü her geçen gün düşmeye devam ediyor. Tedarik zincirinin kırılmasıyla yüzlerce firma bu süreçte zor duruma düştü. Son yıllarda dünyada en çok değerlenen firmaların faaliyet gösterdiği sektör ise gıda sektörü olarak biliniyor.

Pandemi zamanında gıdanın önemi daha iyi anlaşıldı ve dünya ülkeleri gıda alanındaki yatırımları teşvik etmeye başladı. Türkiye'de de gıda sektöründe faaliyet gösteren dev kuruluşlar var.

Bu şirketlerin çalışanları da alım gücünün düştüğünü gerekçe göstererek zam talebinde bulundular. Türkiye'de herkesin sofrasında yer alan gıda ürününden bir tanesi şeker. Peki en çok şeker üretimi yapan fabrikalar çalışanlarına hangi oranda zam yaptı?

Bu konuda 800 çalışanına zam kararını duyuran büyük bir marka var. Ülkenin en büyük şeker üreticilerinden olan Kayseri Şeker Fabrikası 800 çalışanına yüzde 107 oranında zam açıkladı.

Kayseri Şeker ile Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası ŞEKER-İŞ arasında, Kayseri Şeker işyerleri için işletme seviyesinde akdedilen 30. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İki yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi çerçevesinde ücretlere ilk yıl için yüzde 107.49 oranında zam yapılırken, önümüzdeki yıl içinde enflasyon oranında artış yapılması kararı alındı. Bir çiftçi kuruluşu olan Kayseri Şeker'in bu kararı sevinçle karşılandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri