Herkesin bildiği on binlerce çalışanı olan dev pizza markası iflas etti!

Son yıllarda küresel çapta yaşanan ekonomik kiriz her sektörde kendini hissettirmeye başladı. Ülkemizde olduğu kadar dünyada da pek çok şirket ekonomik koşullar nedeniyle iflas kararı alıyor.

Özellikle son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden sonra bir çok ülke ekonomik anlamda zorlanmaya başladı. Dünyada hissedilen ekonomik krizin boyutu her geçen gün büyümeye devam ederken Rusya ve Ukrayna arasında yaşana savaşta pek çok ticari alanı etkilemiş durumda. dünyadan ve Türkiye’den ekonomi haberlerini takip ederken gıda noktasında tüm dünyada ciddi problemler meydana geliyor.

Ülkelerin yaşadığı ekonomik problemler gıda sektöründe çalışan pek çok firmanın zam yapmasına neden oluyor yapılan zamlar ile birlete hali ile müşteri sayılarında düşüşler yaşanıyor.

Gazete olarak son zamanlarda yaşanan iflas haberlerine gazetemizde yer vermeye çalışıyoruz. Bon yaptığımız araştırmalarda ülkemizde de bir çok şehirde bayiliği bulunan Dominos Pizza’dan geldi. Akit gazetesinin haberine göre

Domino’s Pizza markasının Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan’daki işletme haklarına sahip DP Eurasia, Rusya'daki şirketini satma çabalarından vazgeçtiğini ve pazartesi günü iflas başvurusunda bulunacağını duyurdu.



Aralık ayında şirket, Rusya operasyonlarını elden çıkarmak da dahil olmak üzere Rusya pazarından çıkış seçeneklerini değerlendirdiğini duyurmuştu.

DP Eurasia açıklamasında durumun gittikçe daha zorlu bir hal aldığı, grubun kaçınılmaz olarak bu adımı atmak zorunda kaldığu belirtildi.

Şirket, birimin yaklaşık 520 milyon ruble (5,56 milyon $) tutarındaki dış borcunun Türkiye’deki grup kuruluşu olan DP Eurasia tarafından kapatıldığını, grubun toplam borcunun azaltıldığını ve toplam nakit bakiyesinin 162 milyon lira (5,97 milyon $) olduğunu bildirdi.



Domino's Pizza'nın Rusya'daki ilk şubesi, Türkiye'deki yatırımcısı tarafından 1998 yılında açılmış ve 2016 yılından itibaren marka bayilik vermeye başlamıştı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri