Herkes işini akıllı yapmalı

İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Bilgi Aktarım Programına konuk olan Dünya Gazetesi Yazarı ve İşletme Yönetim Uzmanı Dr. Rüştü Bozkurt, önümüzdeki 10 yıl içinde firmaların yaptığı işlerin bu günkü gibi olmayacağını ve sektörlerin içerikleri ve

İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Bilgi Aktarım Programına konuk olan Dünya Gazetesi Yazarı ve İşletme Yönetim Uzmanı Dr. Rüştü Bozkurt, önümüzdeki 10 yıl içinde firmaların yaptığı işlerin bu günkü gibi olmayacağını ve sektörlerin içerikleri ve sınırlarının değişeceğini söyledi. Dünyanın yeni normal denilen bir sürece girdiğine dikkat çeken Bozkurt, “Yeni bir dünya kurulacak, bunun içinde hepimizin yer alması çok önemli hale geldi. Herkes yaptığı işin akıllısını yapacak” dedi.

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi dahil bin yıldır Türkiye’nin önüne bu kadar büyük fırsatın hiçbir zaman gelmediğini ifade eden Bozkurt, “Şu anda Türkiye gerçekten dünyanın en fırsatlı ülkelerinden biri. Girişimci insanlarımız sayesinde üretmeyi ve satmayı becerdik. Bizim tarihimizde hiç olmayan bir durum. Bu önemli bir avantaj.  Üretmeyi biliyoruz, girişimci insanımız var, dünya ile hep beraber değişiyoruz, şimdi öne geçmememizin zamanı. ABD ile aramızda bir fark yok hatta biz daha avantajlıyız” dedi. 

Dünyadaki gelişmelere ayak uydurabilmek ve rekabet edebilmek için öncelikle farkında olmak gerektiğine dikkat çeken Bozkurt, “Rekabet etmenin 3 şartı var. Rekabet edebilir ölçek, teknoloji ve yönetim. Bu üçü olmadan rekabet edemezsiniz. Türkiye’de küçük olsun benim olsun mantığından işletmeler rekabet edebilir ölçekte değil. Mevcut gelişmeler ölçeğe zorlayacak, bunun en ucuz yolu da işbirliği ve ortaklık yapmak. Maalesef Türkiye’de ortaklık kültürü yok. Eğer, önümüzdeki günlerde ar-ge yapacak, tasarım yapacak, uluslararası pazarı anlayacak, bankalarla ilişki kurabilecek, bilançolarını düzgün yapabilecek, sermaye piyasasından para alabilecek ölçeklere gelemezsek, bunun için işbirlikleri yapmazsak, ortalık kurmazsak fırsatları kaçırırız” değerlendirmesi yaptı.   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri