Herkes gurur duyacak

Özkara, takım birlikteliğini sağlamalarının çok önemli olduğunu söyledi

Konyaspor’un kamp çalışmalarını değerlendiren Hüsnü Özkara, oyuncuların antrenman performansından son derece memnun olduğunu söyledi. Özkara, “Üç etabı bitirdik. Herkes gün olarak bu süreyi bitirebilir. Ama biz gerçekten dolu dolu bitirdik. Olağanüstü bir çalışma temposu yakaladık. Bu da oynadığımız tüm hazırlık maçlarına yansıdı. Bizim ağır geçen çalışma tempomuzun maçlara yansıdığı gerçeği de var. Ama önemli olan takımdaki birlikteliği sağlayarak, arkadaşlığı ve birlikteliği sahaya yansıtmaktı. Biz bunu oynadığımız hazırlık maçlarında gördük ve yaşadık. Her gün takım olarak performansımızın üzerine koyarak gidiyoruz. Zaten geçen seneden gelen oturmuş bir iskelet kadro var. Bunun üzerine aramızda yeni arkadaşlarımızın da katılımıyla daha iyi işler yapmak için çalışıyoruz. Gelinen nokta itibariyle son derece memnunuz” dedi.

TFF 1.Lig’de sezonun başlamasına 2 haftalık bir süre kaldığını da sözlerine ekleyen Özkara,“Önümüzdeki hafta içerisinde çevre illerde kamp yapan takımlarla olması halinde hazırlık maçı oynamayı planlıyoruz. Görüşmelerimizi yaptık. Daha net bir gelişme yok. Maçı Konya’da seyircimizin önünde oynamak istiyoruz. Bu konuda taraftarlarımızın da merakı var ve bunu da biliyorum. İnşallah onlara takımlarıyla gurur duyacakları bir sezon yaşatacağız” diye konuştu.

Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, Erkan Sekman’ın daha önce görev yaptığı Torku Konyaspor’a faydalı olacağını belirterek, “Erkan kalitesini ispat etmiş ve Süper Lig deneyimi olan bir oyuncu. Bizim oynadığımız hazırlık maçlarında Tolga ve Selim tümünde 90 dakika forma giydi ve dinlendiremedik. Neden? Üç tane stoperimiz var. Erdinç Göztepe ile oynadığımız maçta sakatlanınca mecburen dinlendirmeden tüm yük Selim’in üzerine bindi. Sağbekte alternatifimiz yok. Tolga’da aynı şekilde yoruldu. Lig uzun bir maraton ve bu maraton sırasında istemediğimiz sakatlıklar, hastalıklar, cezalar olacak. Her mevkinin iki tane oyuncusu olması lazım. Erkan gerçek anlamda joker tipli bir oyuncu. Hem stoper, hem ön libero, hem de sağ bek oynayabiliyor. Bu nedenle bizim üç yerimizi de kapatabilecek alternatifi bol bir oyuncu. Biz yine transfer çalışmalarımıza devam ediyoruz. Görüştüğümüz bazı oyuncu arkadaşlarımız var. Netleşince bu isimleri de kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde görüş belirtti.

Genç oyuncularımız Abdülkerim Bardakçı ve İsmail Güven’in U20 Milli Takımına davet edilmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini de sözlerine ekleyen teknik Özkara,“İnşallah bu sezon milli takımlara giden oyuncu sayımızda artış olacak. Buna yürekten inanıyor ve arkadaşlarımıza ay-yıldızlı forma altındaki mücadelelerinde başarılar diliyoruz” dedi. 

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri