Herkes Bursalı zannediyordu! Köfteci Yusuf Konyalı çıktı

Köfteci Yusuf Akkaş'ın kim ve nereli olduğu merak ediliyor. 1978 yılında Bursa'nın Kızılhisar ilçesinde doğan Köfteci Yusuf'un aslen Konya-Karamanlı olduğu öğrenildi. Akkaş, son çektiği videoda “Konya Karaman'dan taşındık” dedi.

Ülke, geçtiğimiz haftalarda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ifşa ettiği hileli ürün satışı yapan firmaların listesiyle çalkalanıyor. O listede Konya'da 7, Türkiye genelinde 278 şubesi olan Köfteci Yusuf da yer aldı.

Bakanlık, Köfteci Yusuf'un Bursa'daki şubesinde sattığı köfte ve dönerde domuz eti tespit edildiğini paylaştı. Bunun üzerine Köfteci Yusuf olarak tanınan Yusuf Akkaş 34 dakikalık bir video paylaştı ve her şeyi anlattı. Başta Konyalılar olmak üzere, birçok vatandaş ise Akkaş'ın kim olduğunu merak etti. Akkaş, çektiği son videoda o soruya da yanıt verdi.

'KONYA KARAMAN'DAN TAŞINMIŞIZ'

Köfteci Yusuf, 1978 yılında Bursa'nın Kızılhisar ilçesinde doğsa da aslının Konya-Karaman olduğunu videoda belirtti. Karaman, 1989 yılına kadar Konya'nın ilçesiydi. Orta Anadolu'nun gelişmesi amacıyla 21 Haziran 1989’da Resmi Gazetede yayınlanan kanun ile Karaman Konya'dan ayrılarak Türkiye'nin 70. ili oldu. Köfteci Yusuf, son videosunda şunları belirtti: “Ben, Konya Karaman'dan Bulgaristan'a daha sonra İznik'e gelerek, ardından da Bursa Yenişehir Kızılhisar köyüne taşınan bir ailenin çocuğuyum.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri