Hergün Evlerinin Yıkılma Korkusu İle Yaşıyorlar

Gaziantep'in Boyacı Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, her gün evlerinin yıkılma korkusu ile yaşıyor. Duvardaki çatlaklar açık bir şekilde görülürken, mahalleliler çocuklarını sokağa çıkaramadıklarını, yetkililerin ilgilenmediğini söylüyor....

Gaziantep'in Boyacı Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, her gün evlerinin yıkılma korkusu ile yaşıyor. Duvardaki çatlaklar açık bir şekilde görülürken, mahalleliler çocuklarını sokağa çıkaramadıklarını, yetkililerin ilgilenmediğini söylüyor. Tarihi yapılar olduğu için koruma altında olan evlerin, ev sahipleri tarafından müdahalesine izin verilmediğini söyleyen tedirgin vatandaşlar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi'nin gerekli çalışmayı yapmadığını söyledi.

Tarihi Antep Evleri olduğu için sit alanı ilan edilen mahalle, yetkililerin ilgisizliğinden yakınıyor. Evinin duvarındaki büyük çatlaklar nedeniyle belediyenin sadece pirket ördüğünü söyleyen Abdülkadir Bağcı isimli vatandaş, pirketin de işe yaramadığını, duvarların giderek esnediğini ifade etti. Mahallede bulunan çocuklar için evlerin büyük tehlike arz ettiğini vurgulayan Yağcı, şunları kaydetti: "Belediyelerde dilekçemiz var. Geleceğiz deyip gelmiyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Valiliğe, Büyükşehir Belediyesine, Şahinbey Belediyesi'ne şikayette bulunduk. Evi ne yıkıyorlar ne de yapıyorlar. Yetkililere burası yıkılırsa, bir insan öldüğünde sorumlusu kim diye soruyorum, sorumlunun benim olduğumu söylüyorlar. Belediye bakmazsa, devlet bakmazsa ben sorumlu nasıl olabilirim? Buralar sit alanı olarak geçiyor. Gaziantep'te birçok yeri yaptılar ama sokak aralarına bakmıyorlar. Belediye sadece esneyen duvarın önüne 2 metre yüksekliğinde pirketle duvar ördü ama yine de çözüm olmadı. Çocuklar burada oynuyor, üzerlerine yıkılsa ne olacak?"

17 senedir oturdukları evin her an yıkılacağını belirten Hatice Bağcı ise çalmadık kapı bırakmadıklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

ÇOCUKLARIMIZI SOKAĞA ÇIKARAMIYORUZ

Durumdan oldukça şikayetçi olan mahalle sakini Nevin Kalkan, "Her gün korkuyoruz. 3 tane benim çocuğum var, mahallede 30 tane çocuk var. Çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruz. Yoldan geçenler hepsi şikayetçi. Biz saray, villa istemiyoruz, sadece o duvarın yıkılmasını istiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hem ev sahibinin hem de çocuklarımızın hayatı tehlike altında. Can bu kadar ucuz mudur?" dedi.

Zeynep Karataş isimli bir vatandaş ise "Sokağımızın bakımını istiyoruz. Evlerin yıkılma durumu var. Yetkililerin bunla ilgilenmesini istiyoruz. Bu duvarın da yıkılma tehlikesi var. Buralardaki bütün evlerin bakıma ihtiyacı var, ya buraları yıksınlar ya da onarsınlar." diye konuştu.

'SEÇİMLERDE KADIN ELİ DEĞECEK DEDİLER, ŞİMDİ HALKI DiNLEMİYORLAR'

Hayatlarının tehlikede olduğuna dikkat çeken Sevim Koçyiğit isimli vatandaş da Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e sitem etti. Koçyiğit, "Çocuklarımızı fırına, bakkala gönderemiyoruz. Yağmur yağdığında buradan geçemiyoruz. Çocuklarımızın başına bir iş geldiği zaman bizim ciğerimiz yanacak. Fatma Şahin'e hepimiz oyumuzu verdik, bizi düşünmesi lazım. Seçimlerden önce kadın eli geliyor diyordu. Mahalleye gelip de niye halkı dinlemiyor. Böyle olmaz, bu şekilde devam ederse ileri zamanda kimse daha oy vermez. Sesimizi duysun, gelip bizi dinlemesi lazım. Buralara artık bir çözüm getirmesini istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Mahalle Muhtarı Halil Soylu ise belediyelerle bir türlü diyaloğa geçemediklerini, evlerin çatlak olduğunu kaydederek, yetkililerden yardım istedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri