Her vatandaşın hakkıdır

Ecevit Öksüz, CHP imam hatip liseleri mezunlarının polis olmalarını sağlayan kanunun iptali için Anayasa Mahkemesine yaptığı dilekçenin yanlış olduğunu söyledi
Polis olmanın her vatandaşın hakkı olduğunu aktaran Ecevit Öksüz, CHP imam hatip liseleri mezunlarının polis olmalarını sağlayan kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı dilekçenin yanlış olduğunu söyledi
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Halk Parti (CHP)'nin başta imam hatip liseleri ile bazı meslek liselilerin Polis Meslek Yüksekokulu’na girebilmelerini sağlayan ÖSYM Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı iptali ve yürütmesinin durdurulması isteğini, toplumun normalleşme sürecini engelleme çabası olarak algıladıklarını belirtti.
TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, “Seçim sürecinde, gerek meydanlar gerekse tüm iletişim araçlarında yaptıkları açıklamalarda sürekli, ‘herkesin özgür olacağı, herkesi kucaklayacağı, kimsenin kılık kıyafeti ile problemleri olmadığını dile getiren CHP yönetiminin bu davranışı en azından kendi özgürlük söylemi ile çelişmektedir. Türkiye’de anayasa güvencesiyle her vatandaşın eşit olduğu ilkesine rağmen, yıllardır devlet eliyle kurulmuş imam hatip liselerinden mezun öğrenciler, polis okullarına girememektedir. Yeni düzenleme ile bu adaletsizlik giderilmişken, CHP’nin genel yapısının değişmediğini göstermektedir. İmam hatipliler bu ülkenin üvey evlatları değildir. Herkes gibi eşit haklara sahip olmaları doğal bir zorunluluktur. İmam hatipliler kimseyi ötekileştirme gayreti içerisinde olmamıştır, toplumun barış ve huzurunu bozan hiçbir eylem ve söylemde bulunmamıştır. İmam hatipliler, vatanını, milletini, kültürünü, dilini ve dinini en kutsal değerleri olarak benimsemiş, gönül zenginliği herkesi kucaklayacak, her kesimi ve düşünceyi hoşgörüyle karşılayacak, zulüm görmeye ve zulmetmeye asla boyun eğmeyecek insanlardır. Böyle bir insan ve toplum profili tüm vatandaşlık görevlerini de en hassas şekilde yerine getirmekte, herkes gibi askere alınmakta, her vatandaş gibi vergisini vermekte, herkesten önce vatanı ve milleti uğruna çalışmaktayken nedense bazı alanlarda ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor. Polis veya güvenlikle ilgili diğer alanlarda ülkesine hizmet etmek istediklerinde önlerine engel konulmaya çalışılıyor. İmam hatip liselerinin sanki devletin resmi okulu değilmiş gibi mezunlarına karşı farklı bakış açıları geliştirilmeye çalışılıyor” dedi.
‘CHP, MİLLETLE ALAY EDİYOR’
CHP’nin milletle alay ettiğini de ileri süren Ecevit Öksüz, “CHP seçim meydanlarında, ‘Ben insanları sağcı solcu diye ayırmam. Ben doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli ayırmam. Kökenine bakmam, inancına karışmam. Tercihine aldırmam. Ben insanları CHP'li, AKP'li diye de ayırmam. Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. Ve istisnasız her vatandaş bu ülkenin zenginliğinden hak ettiği payı almalı’ diyor. Bu anlayış ve yaklaşım gösteriyor ki, istedikleri özgürlük sadece ve sadece kendisi gibi düşünen ve kendisi gibi inananlar için geçerli. Türkiye’nin daha fazla özgürlük, daha fazla sivilleşme, daha fazla gelişme yolunda büyük mesafeler aldığı böyle bir dönemde CHP’nin bu ve benzeri girişimleri halkın gözünden kaçmamaktadır. Ülkemizin normalleşme sürecine katkı üreterek kendi hayat ve siyaset alanlarını da refah ve huzur ortamına dönüştürmesi gerekenlerin hala darbe dönemlerinin kaos ortamlarına özlem duyduklarını düşündüren bu girişimlere en güzel cevabı demokratik yöntemlerle milletimiz verecektir” ifadelerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri