Her şeye rağmen hayata gülümsüyor

Zihinsel ve bedensel engelli olduğu için babası tarafından terk edildiği öne sürülen 19 yaşındaki Şeyma Tuzla, böbrek yetmezliği nedeniyle 9 yıldır diyaliz makinesine bağlı yaşamını sürdürüyor. 

Anne Şeyma Tuzla, teyzesinin oğluyla 3 yıl süren evliliğinin doğuştan zihinsel ve bedensel engelli dünyaya gelen kızları Şeyma nedeniyle bittiğini söyledi. 
Eşinin dünyaya gelecek diğer çocuklarının da akraba evliliği nedeniyle zihinsel ve bedensel engelli olacağı düşüncesiyle kendisinden boşandığını belirten Tuzla, ''Ben kızıma gözüm gibi bakmaya çalışıyorum. Şeyma'nın yaşı ilerledikçe sorunları da büyüdü. Tuvalet, yemek yeme gibi günlük ihtiyaçlarını kendisi gideremiyordu, hiç konuşamıyordu. Gösterilen sevgi ve ilgi sayesinde şimdi günlük ihtiyaçlarını yardımla da olsa yapabiliyor, birkaç kelime konuşabiliyor'' dedi. 
Hatta kızını görenlerin bu duruma şaşırdığını ifade eden Tuzla, şunları kaydetti: 
''Kızımın çevreye hiç zararı yok. Kendi halinde biri. Ancak sağlık problemleri onun peşini hiç bırakmıyor. 10 yaşındayken rahatsızlanınca doktora götürdük. Böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yıllardır haftada 3 gün 4'er saat diyalize bağlanıyor. Yaşamı diyaliz makinesine bağlı. Böbrek naklinin de yapılamayacağını belirtiyorlar. Çünkü kızımın çok fazla rahatsızlığı bulunuyor. Şeyma için her şeye katlanırım. O benim canımdan bir parça. Şeyma ile güldüm, onunla ağladım. Yıllarca sırtımda taşıdım. Yeter ki mutlu olsun, gülümsesin diye...'' 
Şeyma'nın her şeye rağmen hayata gülümseyebildiğini dile getiren Tuzla, kendisi hayatta olduğu müddetçe kızını yaşama sıkı sıkıya bağlamak için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi. 
Rahatsızlığından dolayı ufak bir çocuk gibi davranan ve hayata sürekli gülümseyen Şeyma Tuzla ise söylenenleri tam olarak anlayamasa da, kendisine bir bebek gibi bakan annesini çok sevdiğini anlattı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri