Her İle Bilim Merkezi Kurulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, gelecek 10 yıl içinde bütün illerde bilim merkezi kurulacağını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, gelecek 10 yıl içinde bütün illerde bilim merkezi kurulacağını söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlıkların bütçe sunumları sürüyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, komisyonda bugün ilk sunumu yapan bakan oldu. Gelecek hedeflerini açıklayan Bakan Ergün, “İnşallah Aralık ayı sonunda Konya’da, Şubat ayı içersinde Kocaeli’ndeki bilim merkezlerinin açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bütün büyükşehirlerimizde, önümüzdeki 10 yıl içinde ise bütün 81 ilimizde bilim merkezleri kurulacak." dedi.

Teknoparkları, üniversite-sanayi işbirliğinin en önemli platformu olarak gördükleri vurgulayan Ergün, "Teknoparklarda da sevindirici gelişmeler yaşıyoruz. 2002 yılında sadece iki teknoparkımız varken, bugün 37 tanesi faal olmak üzere 52 tane teknoparkımız bulunuyor. Bu teknoparklarda 20 binden fazla araştırmacı nitelikli eleman istihdam edilmektedir. 2250 firma yaklaşık olarak buralarda araştırma yapmakta ve hatta 1 milyar dolara ulaşan ihracat gerçekleştirmektedir.” diye konuştu. Bundan sonra niceliğe odaklanacaklarını ifade eden Bakan Ergün, şöyle devam etti:

“Bundan sonra nitelikten çok niceliğe odaklanacağımız için teknoparklarda ve AR-GE merkezlerinde de performans kriterleri oluşturduk. Yani önce farkındalık oluşturalım, sayılar artsın, insanlar teknoparklarda yer alsınlar. Ama şimdi ne yapılıyor, performans kriterleri oluşturarak, ne yapılıyor, sorusunu sormaya başladık. İlk defa teknoparkları performanslarına göre bir sıralamaya tabi tuttuk. Büyük şirketlerin AR-GE merkezleri için de performans merkezleri oluşturduk.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri