Her çatı bir güneş enerji santrali

İnform şirketi tarafından düzenlenen Her Çatı Bir Güneş Enerji Santrali programı Ramada Otel'de gerçekleştirdi. Program İnform Yenilenebilir Enerji Satış Yöneticisi Emre Zengin katılımıyla gerçekleşti.

Konya'da her çatı bir güneş enerjisi santrali semineri düzenledi. Programda güneş santralinin asıl amacının evsel ve ticari endüstri firmalarının çatılarının güneş enerjisi santrali üretmek aynı zamanda kendi elektirik maliyetlerini minimum seviyeye indirmek odaklı bir seminer olduğu dile getirildi.

İnform Yenilenebilir Enerji Satış Yöneticisi Emre Zengin “Konya'da ki bu seminerimizde her çatı bir güneş enerjisi santralleri başlıklı bir seminer düzenledik. Burda ki asıl amaç evsel ve ticari endüstri firmalarının çatılarının güneş enerjisi santrali hem yeşil enerjiden elektiriklerini üretmek aynı zamanda kendi elektirik maliyetlerini minimum seviyeye indirmek odaklı bir seminer. Bununla ilgili olarak 2019 yılının Mayıs ayı ile çıkan yönetmelikte birlikte artık firmalar sözleşme gücüne kadar güneş enerjisi santrali kurmaları mümkün. Asıl amaç burda sözleşme gücü fakat sözleşme gücü 5 megavat üzerinde ise fazlasını kuramıyor 5 megavata kadar kurulabiliyor. Yönetmelik bunla ilgili tüm süreçleri tamamladı. Şuan firmaların birçoğu bu şeyden faydalanmak için gerekli yerlere başvurulurını yaptılar, başvurular alındı. Firmalar artan elektirik maliyetleriyle birlikte bu giderleri karşılamak için süreci başlattı. Biz inform elektronik Firmamız aslında 1980 yılında kuruldu kesintisiz güç kaynağı üzerine 2008 yılından itibaren güneş enerji sistemleriyle ilgileniyoruz. Çatılara başta olmak üzere müşterilerimize güneş sistemi kuruyoruz. Genelde çatılara bu güneş panellerini öneriyoruz. İnform elektronik olarak lider bir firmayız. Hem güneş enerji sistemleri hemde Enerji depolama sistemlerini bir araya getirerek müşterilerimize çözümler üretmekteyiz. Aynı zamanda 2019 yılı başında inform legrant grubu olarak legrantın 2012 yılında üretmeye başladığı fransa fabrikasında üretmeye başladığı elektirikli arac şarj istasyonlarınıda türkiye ye getirdik. Türkiyede çıkan yönetmelikle beraber otoparklarda elektirikli arac şarj istasyonları kurulması zorunlu hale geldi bizde ilgili otoparklara alışveriş merkezlerini benzeri noktalara elektirikli arac şarj istasyonları kurumlarına başladık.”

ŞURA SARIOĞLAN-GAMZE ERYILMAZ

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri