Henüz düzlüğe çıkmadık

Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, kulübün ertelenen Olağan Genel Kurulu ardından yaptığı açıklama da camiaya çağrıda bulundu. Ekonomik hedefleri büyük oranda tutturduklarını belirten Şan, henüz düzlüğe çıkılmadığının da altını çizdi.

Konyaspor’un Çarşamba günü gerçekleştirilmesi planlanan Konyaspor Olağan Genel Kurulu yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelendi. Kongreye toplamda 17 delege katılmıştı.

“DİSİPLİNLİ BİR BÜTÇE İLE”

Ertelenen kongrede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Şan, kongrelerin ilk oturumlarının ertelenmesinin artık geleneksel hale geldiğini söyledi. Şan,  “Konyaspor’umuzun olağan genel kurulu bu… Biz Olağanüstü Genel Kurul ile 2011’de göreve gelmiştik. İlk oturumda çoğunluk sağlanamadığı için, artık geleneksel hale geldi bu, ikinci oturuma ertelendi kongre. Kurumsallaşmamızı biraz daha sağlam zemine oturtursak, bundan sonra kongrelerimiz ilk oturumda gerçekleştirilir.  Fakat Anadolu kulüplerinde bu iş genellikle böyledir. Geçtiğimiz haftalarda Gaziantepspor maçı ardından kamuoyuna çağrıda bulunmak adına bazı serzenişte bulunduk. Çünkü içinde bulunduğumuz durum, göreve geldiğimizden bu yana iyi yolda ilerlese de tam olarak düzlüğe çıkmış durumda değiliz. Mevcut yönetimden yönetime devam eden arkadaşların üstün gayretleri ile borcun azaltılması noktasında adımlar atıldı. Bu çabanın neticesinde bu sezon lige, ligde kalıcı olma hedefiyle başlamıştık. O hedefi tutturursak bu sene disiplinli bir bütçe ile ekstra borçlanamadan, devre arası yaptığımız transferin maliyetini gönderilen isimler karşıladı, bütçeye harfiyen uyarak sezonu tamamlamış olacağız. Bu da bizim gibi kulüpler için başarıdır diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Hedeflerin tutturulması adına şehrin kenetlenmesi gerektiğini belirten Şan, Bakan Ahmet Davutoğlu ve şehrin ileri gelenleri ile yaptıkları toplantıların ise olumlu geçtiği bilgisini paylaştı, “Eğer bu hedefi tutturmak istiyorsak, şehrin kenetlenmesi lazım. Bizim bir taraftan da şehrin ileri gelenlerine, taraftarlarımıza ve kamuoyuna bunu duyurmak gerekirdi. İlk bir kısmı bunun gerçekleşti. Sağ olsun sayın Bakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimiz ile şehrin ileri gelen bazı büyüklerimiz ile görüştük. İstişareler yaptık. Yönetim kurulumuzun da geçtiğimiz hafta aldığı karar ve açıkladığı gibi yönetim kurulumuza yeni takviyeler yaparak yolumuza devam edeceğiz. İstikrar önemli burada. Çünkü ağır bir yükün altına girmiştik. Ve hala burada ekonomik anlamda istediğimiz seviyeye gelemedik. Taraftarlarımız son maçlarda stadyumumuzu dolduruyor biletlerini alarak. Kendilerine teşekkür ederim. Bizim amacımız biraz daha şehrin iş adamlarına ve bazı kurum ve kuruluşlarına sesimizi duyurmaktı. İnşallah onlardan da bu yönde destek bekliyoruz. Bu görüşmeler sonunda da bu desteklerin geleciğine inanıyoruz.”

“GALİP GELİRSEK BÜYÜK İŞ YAPMIŞ OLURUZ”

Başkan Ahmet Şan, Galatasaray maçıyla alakalı olarak ise şu şekilde konuştu, “Bizimde oturmuş bir kadromuz var. Mesut Bakkal hoca geldikten sonra, oyun taktiğimiz ve ilk 11’imiz aşağı yukarı belli. Daha sonradan yedekten girecek isimlerde belli. Burada birkaç sakatlıktan dolayı gerçekten o kadromuzun bozulması bizim gibi kulüplerde telafi edilemiyor. İnşallah Allah bu saatten sonra sakatlık vermesin. Bu takım bu kadro düzeni ile Kasımpaşa ve Sivasspor maçlarını çok rahat kazandı. Bursaspor maçında da biraz zorlansak da kazanmasını bildik. Bunu devam ettirmemiz lazım. Bizim ilk yarıdaki TT Arena’da ki oyunumuzu, ikinci yarıdaki oyunumuz ile devam ettirir ve desteklersek ben Konya’da iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Rakip Galatasaray, her ne kadar sorunları olsa da, Avrupa kupalarından elense de büyük bir rakip. Burada iyi bir netice almaya çalışacağız. Galip gelirsek de çok büyük bir iş başarmış olacağız.  Ben taraftarlarımızdan sabırla 90 dakika maçı takip etmelerini ve takımlarını desteklemelerini bekliyorum. Zor bir maç ama teknik heyetimize ve futbolcularımıza güveniyorum. İyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Tüm Konyalılardan dua bekliyorum”

NİHAT ERDOĞAN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri