Heniyye için gıyabi namaz

Konya'da cuma namazı sonrası merkez ve ilçe camilerinde Tahran'da şehit edilen Hamas Lideri İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Filistin'in özgürleşmesi, İsrail'in cezasını bulması için dualar edildi

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’nin alçak suikastle şehit edilmesi nedeniyle tüm camilerde sela okundu ve cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Açıklamayı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sosyal medya hesabından yapmıştı. Erbaş, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin alçak suikastle şehit edilmesi nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edildiğini hatırlattı. Erbaş, “Tüm camilerimizde salâ verilecek ve cuma namazından sonra gıyâbî cenaze namazı kılınacaktır. Mekânı cennet olsun” dedi.

TEKBİRLER GETİRİLDİ SLOGANLAR ATILDI

Konya'da da Sultan Selim Camii başta olmak üzere, merkez ve taşralardaki tüm camilerde şehit İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası dualar edildi, Filistin'in özgürleşmesi için temennilerde bulunuldu. Zaman zaman da tekbirler getirilerek, sloganlar atıldı. Konya İl Müftülüğü de 'Şehitleri Anma ve gıyabi cenaze namazı' programı organize etti. Bu programa; siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri katıldı. Gıyabi cenaze namazını Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge kıldırdı.

DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Katil İsrail'in, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlediği suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Katar'da tören düzenlendi. Şehit İsmail Heniyye için tüm camilerde sela verildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren farklı ülkelerden çok sayıda kişi törene katılmak için camiye akın etti. Hamas mücahidi Haniye, Doha’da cenaze namazının ardından Luseyl kentinde defnedildi. Doha'daki törene Türkiye'den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve çok sayıda kişi katıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri