Hemşirelik sahabe mesleğidir

Konya Vakıf Hastanesi hemşireleri, Dünya Hemşireler Haftası nedeni ile Konevi Kültür Merkezinde düzenlediği programla hemşireler haftasını kutladı.
Merkezi İstanbul’da olan Fırat Kültür Merkezi tiyatro oyuncularının oynadığı “Tuna Boyu” isimli oyun beğeni ile izlendi.
Programda konuşan Konya Vakıf Hastanesi Başhemşiresi Ayşe Dorum, hemşirelik mesleğinin sahabe mesleği olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Hemşirelik mesleği bir sahabe mesleğidir. Bu mesleği ilk olarak Hz. Safiye (r.a) validemiz Uhud Savaşı sırası esnasında yaralı sahabe efendilerimize su götürerek ve yaralarını sararak mesleği icra etmeye çalışmıştır. Zaman içinde gelişerek devam eden bu meslek milli mücadele esnasında gönüllü sağlık ordusunun kurucularından Safiye Hüseyin Elbi Çanakkale’de ön saflarda hemşirelik yapmış bir fedakarlık ve kahramanlık örneği sergilemiştir.”
Hemşirelik mesleğinin gönülden yapıldığında, yaptığınız işe gönlünüzü katığınızda tam olarak yapılabilecek bir meslek olduğuna dikkat çeken Ayşe Dorum, “Her şeyden önce hasta bireyin kendini teslim ettiği hemşireye güveninin sağlanması gerekir. Bu güveni verebilmenin sırrı; hastanenin kapısından kim girerse girsin ırk, din, dil, mezhep ayırımı göz etmeksizin hastaneye adım attığı ilk andan itibaren tıbbi gerçekleri ört bas etmeden ümit verici azami şefkat sabır ve dikkat gerektirir. Hemşirelik mesleğini icra ederken ekip arkadaşlarımızı evde kardeşine, annesine ve babasına göstermediği sabrı burada hasta bireye göstermekte ve hizmet sunarken bunu bir ibadet duygusu içinde yapmaktadır” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri