Hemşirelerin iş yükü sürekli artıyor

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla Sağlık-Der Konya Şubesi adına açıklama yapan Denetleme Kurulu Üyesi Hemşire Çiğdem Çelik Uysal, "Hemşirelerin iş yükü sürekli artıyor" dedi

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla Sağlık-Der Konya Şubesi adına Denetleme Kurulu Üyesi Hemşire Çiğdem Çelik Uysal basın açıklaması yayınladı. Hemşire Çiğdem Çelik Uysal “Hemşireler, doğrudan ve günün 24 saati insanımıza hizmet eden sağlık meslek mensuplarıdır. Sağlıkta dönüşüm ile birlikte vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ulaşımında ciddi artışlar olmuştur. Sağlık kurumlarımızın niteliği ve kapasitesi artarken buna bağlı olarak yeterli sayıda sağlık personeli istihdam edilmemekte ve mevcut personelin iş yükü sürekli artmaktadır. Bunun sonucu olarak, hemşire arkadaşlarımız yoğun şekilde nöbet tutmakta, tükenmişlik duygusu yaşamakta, aile ve çocuklarına yeterli zaman ayıramamaktadır. Hemşire arkadaşlarımızın iş yükünde ki bu artışla orantılı olarak sigara, kahve, çay gibi alışkanlıkların tüketiminde artış gözlenmektedir” dedi.

İSTİHDAM ARTIRILMALI

Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık kurumlarımızda kalite çıtamızı daha yukarılara taşımak için kurumlarımızın ihtiyacı olan yeterli sayıda hemşire istihdamının sağlanması yönünde gerekli adımlar, ivedilikle atılmalıdır. Hasta başına düşen hemşire sayılarının hesabında idari birimlerde görev yapan, izin ve raporlu olan hemşire sayıları da hesaba katılmamalıdır. Bir yanda şehir hastaneleri gibi göğsümüzü kabartan vizyoner kurumlarımız inşa edilirken diğer yanda hemşire arkadaşlarımızın moral ve motivasyonu ihmal edilmemelidir. Sağlık-Der Konya Şubesi olarak 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla; ilk seyyar sahra hastanesini kuran, dezenfeksiyon çalışmasını yapan, ilk hemşire olarak kabul ettiğimiz, hanım sahabe Rufeyde bint-i Sa'd el-Eslemiyye (r.anhâ)’ ı anıyor, ülkemizin her bir köşesinde gece, gündüz demeden hizmet eden tüm hemşire arkadaşlarımızın hemşireler gününü kutluyoruz. 12 Mayıs Hemşireler gününün bu yıl anneler günü ile aynı güne rast gelmesi vesilesiyle ayaklarının altına cennet bahşedilen tüm annelerimizin ve sevgili meslektaşlarımızın anneler kutluyoruz. İyi ki varsınız.”

HABER MERKEZİ

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri