Hemşirelere yöneticilik sertifikası

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezinin birlikte düzenlediği Hemşirelik Hizmetlerinde Yönetici Geliştirme Kursuna katılan hemşireler, başarı ser

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde 8 Şubat’ta başlayan kursa Konya başta olmak üzere İstanbul, Isparta ve Edirne’den 30’a yakın hemşire katıldı. 8 günlük kurs süresince alanında uzman öğretim üyeleri tarafından kursiyerlere ‘Hemşirelik Hizmetlerinde Organizasyon’ ve ‘Kalite Liderliği’ başta olmak üzere 26 ayrı konuda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Hemşirelik hizmetleri alanında oldukça iyi bir mesleki kariyer fırsatı sunan kursa, Türkiye’nin yanısıra Azerbaycan’dan da katılım olması dikkat çekti. Başkent Bakü’de bulunan Merkezi Hastane adına kursa katılan Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Regsane Memmedova ile Genel Servis Sorumlu Hemşiresi Turan Nazarlı, 8 günlük yoğun programın kendileri için oldukça verimli geçtiğini söyledi. Azerbaycan’da hemşirelere yönelik böylesi kaliteli kursların gerçekleştirilemediğini bu nedenle Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldiklerini belirten Memmedova, “Kardeş ülke Türkiye’de elde ettiğimiz bu deneyimlerimizi kendi ülkemizde daha da geliştirmek istiyoruz. Bizlere kapılarını açan ve kurs süresince her türlü desteği veren SANERC ile Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Kursun tamamlanmasının ardından katılımcı hemşirelere sertifikaları verildi. Başhekimlik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alper Yosunkaya, Başhekim Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Fatih Kara, Uzm. Dr. Murat Büyükdoğan, Hastane Başmüdürü Uzm. Selim Karadaş ve kursiyerler katıldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri