Hemşirelerden hüzünlü kutlama

Hemşireler Haftası nedeni ile Numune Hastanesinde düzenlenen program hüzünlü geçti.
Bir süre önce geçirdiği trafik kazasında iki çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden Gülümser hemşirenin de anıldığı etkinlikte bir kez daha aynı acı yaşandı. Programın açılışında konuşan Konya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bahattin Akyürek, hemşirelerin sağlığı yerinde olmayan, muhtaç insanlara hizmet ettiğini belirterek, hemşirelerin eğitim, psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gerektiğini ifade ederek zor şartlar altında hizmet veren tüm hemşirelerin gününü kutladı.
Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı, hemşireliğin, ekip çalışmasını bilen el becerisi olan, hızlı çalışan, hünerli eller istediğini belirterek, hemşireliğin temelinde sevgi ve saygının olduğunu kaydetti. Sarıbabıçcı, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, hemşirelik mesleğinin güç çalışma şartları gerektirdiğini söyledi. Sarıbabıçcı, hemşireliğin özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde barındıran zor bir meslek olduğunu da ifade ederek, “Hemşirelik toplum hayatını yakından ilgilendiren bir meslektir. Hemşirelik, ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan, hünerli eller ister ve temelinde sevgi ve saygı yatar. Sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği yapması mümkün değildir” dedi. 
Konya Numune Hastanesi Başhemşiresi Ümmühan Uludağ, ise konuşmasına bir süre önce trafik kazasında iki çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden Gülümser Hemşirenin yokluğuna alışamadıklarını söyleyerek başladı. Uludağ, “Değerli arkadaşlarım varken Gülümser olmalıyız. Yokken zaten gülümseyemiyoruz. Son bir yıl içerisinde hastanemiz gülümseyen bir hemşiresini kaybetti. hem de geride tek bir varis bırakmadın. Bunun için hepimiz yaşarken birbirimize sahip çıkmalı ve birbirimize gülümsemeliyiz” dedi.
Uludağ, hemşirelerin zor şartlarda hizmet ettiğini dile getirerek, “Zorluklardan yakınmak yerine birbirimize destek olmalıyız. İş dışında daha sık bir araya gelip sosyal faaliyetlerde bulunmalıyız. Hastalarımızı sabır ve anlayışla aydınlatmalıyız. Toplum bize kız kardeş anlamına gelen hemşire ismini verdi. Biz de onların şefkatli kız kardeşleri olmalıyız. Daha nice yıl dönümlerine kayıpsız, ‘Gülümseyerek’ girmeyi umut ediyoruz” diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri