Hemoroid 5 dakikada tedavi ediliyor

Türkiye’de her iki kişiden birini ilgilendiren hemoroid hastalığı, küçük bir müdahale ile 5 dakikada tedavi edilebiliyor

Türkiye’de her iki kişiden birini, dünyada ise her üç kişiden bir kişiyi ilgilendiren hemoroid (basur) hastalığı, cerrahi müdahale olmadan lastikle boğma yöntemiyle 5 dakikada tedavi edilebiliyor. Konya’da bir doktor, lastikle boğma yöntemiyle 7 bin hastasını tedavi ederek yüzde 99’luk bir başarı elde etti.
Türkiye’de hemoroid hastalığına 30 yaşından sonra aşırı kilolularda, kabızlık çekenlerde, oturarak çalışanlarda ve hamilelerde daha sık rastlandığı belirlendi. Konya Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Bülent Erenoğlu, şuana kadar 7 binden fazla hemoroid hastasını sağlığına kavuşturdu. Hemoroid tedavisinde birçok yöntemin kullanıldığını ifade eden Op. Dr. Erenoğlu, “Bu hastalık ülkemizde erkek ve kadın olmak üzere nüfusun yarısını ilgilendiriyor. Mahrem bölge olduğu için hastalar kolay kolay doktora gitmiyor. Halbuki hemoroidin tedavisi günümüzde küçük bir lastiğin ucunda. Ayakta gelen hastamız herhangi bir eziyete maruz kalmadan, hatta iğne bile yapılmadan bu hastalıktan kurtulmaktadır. Lastikle boğma dediğimiz yöntemle ben şuana kadar 7 bin hastamı tedavi ettim ve yüzde 99 oranında başarı elde ettik” dedi.
Halk arasında basur olarak bilinen bu rahatsızlık nedeniyle sorun yaşayanların utanılacak bir şey olmadan hastaneye başvurmalarını isteyen Dr. Erenoğlu, “Teknoloji ilerledi. Bazıları lazer tedavisi yapıyor, bazıları da ameliyat veya özel cihazlarla kesme dikme işlemi yaparak tedavi ediyor. Bunların hem maliyetli hem de eziyetli olduğunu düşünüyorum. Bizde çok ciddi sıkıntılar olmaması için lastikle boğma yöntemini kullanıyoruz. Başka yerlerde de kullanılan bu yöntemle biz 5 dakikada hastamızı sağlığına kavuşturuyor ve taburcu ediyoruz. Yöntemde kullanılan malzeme küçük ama başarı büyük diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri