Hemofiliyi ihmal etmeyin

Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği, Hemofilideki Son Gelişmeler konulu bir panel düzenledi.

Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği, “Hemofilideki Son Gelişmeler” konulu bir panel düzenledi. Prof. Dr. Bülent Zülfikar, hemofili tedavisinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek hasta ve hasta yakınlarını uyardı

Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen panele konuşmacı olarak, Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr Bülent Zülfikar, Türkiye Hemofili Derneği Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Yusuf Büyükpınarbaşlı, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dağlı ve Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği Başkanı Oğuzhan Petekçi katıldı. Sohbet havasında geçen konuşmada ilk olarak konuşan Oğuzhan Petekçi, Dinleyicilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Oğuzhan Petekçi, “Hemofili hastaları ve hasta yakınlarının duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum.  Biz normal insanlardan farklı olarak yaşıyoruz. Bazı şeylere dikkat etmek zorundayız. Dernek üyeleri olarak birbirimize olan bağımız sayesinde normal insanlardan hiçbir farkımız kalmamıştır. Dernek sayesinde her türlü sosyal ortamı bizde yaşıyoruz. Sizden ricam dernekten bağınızı koparmayın” dedi.

HASTALARA HİZMETİ HAKKA

HİZMET OLARAK GÖRÜYORUZ

Hastaların tedavisinin boynunun borcu olduğunu dile getiren Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dağlı ise, “Problemlerin çözümü için dernek önemli bir köprü. Günün 24 saatinde rahatsızlanan hastalara dernek sayesinde kolayca ulaşabiliyoruz. Bilindiği üzere hemofili tedavisi mümkün bir kanama hastalığıdır. Düzenli tedavi olunduğunda ve hastalık sürecinde dikkatli olunduğunda hastalar problemsiz bir şekilde hayatlarına devam ederler. Biz doktorlar olarak size nasıl yardımcı olabiliriz sorusu üzerinde duruyoruz. Benim gözümde hastalara hizmet hakka hizmettir” diye konuştu. Dernek ortamında ki dayanışmadan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar da, “Zor bir işle uğraşıyoruz. Zor bir iş derken çok nadir rastlanan bir hastalıkla uğraşıyoruz. Mühim olan uğraşmamız değil pozitif bir sonuç alabilmemizdir. Siz saygıdeğer dernek mensuplarının duyarlılığı sayesinde de pozitif sonuçları alıyoruz. Bu hastalıkta önemli olan doğru tespittir. Hastalığın tespitinden sonra hasta yakınlarının da süreci çok iyi bilmeleri gerekmektedir. Hasta yakınları süreci iyi bildikleri zaman hastanın tedaviye olan isteği daha fazla olacaktır. Yalnız sizden bazı isteklerim olacak. Lütfen tedavileri ihmal etmeyin ve verilen ilaçları lütfen kullanın. Eğer tedaviye özen gösterilmez ise ileride çok ciddi sonuçlar doğurabilir” dedi.  Tüzüklerinde hastaların sorunları ne olursa olsun ilgileneceklerinin yer aldığını söyleyen Zülfikar, hastaları için gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarının vurguladı. Konuşmaların ardından Türkiye Hemofili Derneği Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Yusuf Büyükpınarbaşlı hastaları ve hasta yakınlarının süreç içinde ne yapmaları gerektiği hakkında bilgilendiren bir sunum ile programa son verdi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri