Hem öksüz, hem yetim kaldılar

Konya'da anneleri ile babaları sobadan sızan gazdan zehirlenmesi sonucu öksüz ve yetim kalan iki kız kardeşe babaanneleri sahip çıktı.
Konya'da anneleri ile babaları sobadan sızan gazdan zehirlenmesi sonucu öksüz ve yetim kalan iki kız kardeşe babaanneleri sahip çıktı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, merkez Selçuklu ilçesi Sille Parsana Mahallesi Küçükkılıç Sokak Osmancık Sitesi'ndeki evlerinde 10 gün önce sobadan sızan gazdan zehirlenerek yaşamlarını yitiren Yaşar (32) ve Gülbahar Levent (30) çiftinin ailesi hala yaşananların şokunu üzerinden atmaya çalışıyor.
     Olay günü evde olmayan Levent çiftinin kızları Ayşe Nur (11) ile Fatma Nur'a (8) babaanneleri Ayşe (62) ve apartman görevlisi olarak çalışan dedeleri Abdülkadir Levent sahip çıktı.
     Babaanne Ayşe Levent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birbirlerini çok seven ve kaçarak evlenen oğlu ile gelininin ölümüyle büyük bir acı yaşadıklarını söyledi.
     Torunlarıyla neredeyse doğduğundan bu yana hep ilgilendiklerini belirten Levent, ''Oğlumun maddi durumu bize göre daha kötü olduğu için çocuklarını okula göndermek için servis tutacak paraları yoktu. Okul bizim evimize daha yakın olduğundan torunlarım bizde kalıyor, iki haftada bir hafta sonları anne ve babalarının yanına gidiyordu'' dedi.
    
     -Onlara ''anne'' ve ''baba'' olacaklar-
    
     Olaydan bir gün önce torunlarının evlerine gideceğini ancak babalarının almaya gelmediğini ifade eden Levent, şunları kaydetti:
     ''Sonra olayın olduğunu öğrendik. Oğlumu bu tür zehirlenmelere karşı sürekli uyarırdım. Ama maalesef uyarılarımın başarılı olmadığını gördüm. Şimdi iki torunumuz bize onların emaneti. Savunmasız iki çocuk bizim elimize bakıyor. Biz üzülmeyelim diye neredeyse gözümüzün içine bakıyorlar. Eşimle birlikte acımızı içimize atıp, torunlarımıza anne ve baba eksikliği hissettirmemeye çalışacağız. Onları gücümüz yettiğinde okutup hayata hazırlamaya çalışacağız. İkisi de derslerinde çok başarılı. Taktir Belgesi aldılar. Artık onların annesi de babası da biz olduk.''
     Levent, anne ve babalarının öldüğünün farkında olan torunlarının olaydan sonra kendilerine daha çok sarıldığını bildirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri