“hem İktidarı Eleştireceksin Hem Müdürlük Yapayım Diyeceksin”

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, ilginç bir açıklama yaparak, “Tüm müdürlerin Eğitim Bir-Sen'li demenin mantığını anlamış değilim. İktidarı eleştireceksiniz hem de müdür olarak görev yapayım diyeceksiniz.” diye...

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, ilginç bir açıklama yaparak, “Tüm müdürlerin Eğitim Bir-Sen'li demenin mantığını anlamış değilim. İktidarı eleştireceksiniz hem de müdür olarak görev yapayım diyeceksiniz.” diye konuştu.

Kayseri’de sendikalar, eğitimde yapılan idareci atamalarında şaibe olduğunu ve hakların gasp edildiğini açıklayarak tepki eylemleri yapıyor. Bu şaibenin ortadan kaldırılması çağrısında bulunan sendikaların açıklamalarında ise okul idarecilerinin büyük bir çoğunluğunun bir sendika üyesi olduğu, yapılan atamaların da siyasi olduğu ifade ediliyor.

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, atamalarla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi ve toplantıda ilginç ifadelere yer verdi. Göreve geri dönemeyen 189 okul müdürü arasında 40 Eğitim Bir-Sen'li müdür olduğunu belirten Kalkan, bürokratların iktidarla gelip iktidarla gitmeleri gerektiğini ifade etti. İktidarı karalayan müdürlerin olduğunu iddia eden Kalkan, şunları söyledi:

“İktidar bir şey yapıyor. Bedava kitap ve süt dağıtımı veyahut tablet dağıtımı yapıyor. Siz gelen veliye iktidarın yaptığı güzellikleri karalayacaksınız hem de o okulun müdürü olacaksınız. Hem şube müdürü ve ilçe milli eğitim müdürü olacaksınız. İktidarı eleştireceksiniz hem de müdür olarak görev yapayım diyeceksiniz. 12 yıldır AKP’nin iktidarında kimseye dokunulmadı. Tüm müdürler Eğitim Bir-Sen'li demenin mantığını anlamış değilim.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri