Hem antrenör hem futbolcu

Konya 1. Amatör Küme Süper Grup'ta mücadele veren Beyşehir Belediyespor'un başarılı oyuncularından 38 yaşındaki Nahil Vurucu, ay zamanda takımın antrenörlüğünü de yapıyor
Aktif futbol yaşamına 12 yaşında başlayan, profesyonel ve amatör futbol kulüplerinde 26 yıldır mücadele eden Nahil Vurucu, başarısı için ter döktüğü takımında 6 yıldır forma giyiyor. Aynı takımda 4 yıldır da antrenör-futbolcu olarak görev yapan, hem sahada takım kaptanı olarak top koşturan Vurucu, hafta içerisinde yapılan idmanlarda ise omuz omuza mücadele verdiği takım arkadaşlarını bir sonraki hafta oynanacak müsabakalara hazırlıyor.
Futbola Almanya'da bir futbol kulübünün altyapısında başladığını ve 12 yaşına geldiğinde Türkiye'ye dönüş yaptığını belirten Vurucu, vatan topraklarına döndükten sonra o günkü ismiyle Beyşehirspor'da forma giydiğini söyledi. Side Gençlik, Etibank SAS, Karamanspor ve Elazığspor gibi takımlarda profesyonel olarak top koşturmanın ardından amatör liglerde mücadele veren Beyşehir Belediyespor Kulübü'nde futbol yaşamını sürdürmeye devam ettiği ifade eden Vurucu, "Son 6 yıldır da Beyşehir'in başarısı için
hizmet ediyorum. İlk 2 yılında sadece futbolcu olarak görev yaparken, son 4 yıllık süreçte ise hem sahada top koşturuyorum, hem de takımı çalıştırıyorum. Yani antrenör futbolcu olarak ilçemizin takımının başarısı için ter döküyorum" dedi.

"HERKES BIRAKTI, BİZ BIRAKAMADIK"
26 yıl önce başlayan aktif futbol yaşamını gücünün yettiği ölçüde devam ettirmeyi düşündüğünü kaydeden Vurucu, Türkiye'deki liglerde kendisi gibi bu yaşlarda aktif futbol yaşamı devam eden bildiği bir futbolcu olmadığını da söyledi. 38 yaşında aktif futbola devam etmenin büyük bir enerji gerektirdiğini ve sürekli olarak formu korumanın, 90 dakika sahada mücadele etmenin profesyonelce yaşamayla ilgili bir şey olduğunu dile getiren Vurucu, "Daha önceki yıllarda profesyonel oynadığım için ben kendime bakan
bir insanım. Yani profesyonelce yatmasını, kalkmasını, yemesini içmesini bilip, o şekilde vücudumu sağlıklı bir şekilde bırakıp uzun süreli oynamaya çalışan bir yapıya sahibim. Tabii ki, burada profesyonelce yaşamanın da verdiği bir artı var. Düzenli uykuyla, beslenmeyle her şeyinle düzenli olmak zorundasın. Olamazsan zaten uzun süreli oynayamazsın. Bu şekilde devam ediyorum, bundan sonra da şekilde devam etmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

ŞAMPİYONLUKLAR YAŞADI, YILIN FUTBOLCUSU SEÇİLDİ
Futbol yaşamında birkaç kez şampiyonluk yaşadığını, son olarak bu sezon forma giyip çalıştırdığı takımı Beyşehir Belediyespor'un Konya 1. Amatör Küme Süper Grup'ta ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğu garantileyerek önümüzdeki sezen Deplasmanlı Amatör Ligi'nde mücadele etme hakkını kazandığını dile getiren Vurucu, geçtiğimiz yıllarda Konya'da yılın futbolcusu seçildiğini de hatırlattı.
Vurucu, her sezon başlangıcında futbolu bırakmak istediğini ama futbolun kendisini bırakmadığını kaydetti.
Evli ve 2 çocuk babası Nahil Vurucu, aktif futbol yaşamı içerisinde bugüne kadar biri profesyonel, diğeri amatör liglerde olmak üzere sadece 2 kırmızı kart gördüğünü de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri