Helallik istedi!

11 Eylül Salı günü kurucular kurulu üyelerinin kararı ile resmen kapatılan HAS Parti'nin eski İl Başkanı Veli Tolu, basın toplantısı düzenleyerek duygularını kamuoyu ile paylaştı.

11 Eylül Salı günü kurucular kurulu üyelerinin kararı ile resmen kapatılan HAS Parti'nin eski İl Başkanı Veli Tolu, basın toplantısı düzenleyerek duygularını kamuoyu ile paylaştı. HAS Parti'nin bundan 2 yıl önce kurulduğunu, Türk siyasetine farklı bir renk kattığını ve söylemleri ile de itibar gördüğünü ifade eden Veli Tolu, “Partimiz kurucular kurulunun kararı ile artık resmen kapandı. Kurulduktan kısa bir süre sonra seçime girdik. Çok az sayıda oy aldık ama partimizin etkisi aldığı oyda değil, söylemlerindeydi. Türkiye'de kavga etmeden konuşabilmeyi, hakaret etmeden tartışmayı öğreten bir parti olduk. Bu süreçte yanlış gördüklerimizi göstermeye, doğru gördüklerimizin de arkasında durmaya çalıştık. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyebilme erdemliliğini gösterdik. HAS Parti gücünü aldığı oydan değil, kendi ürettiği söylemlerinden alıyordu” dedi. Tolu, 2 yıl önce parti kurulurken kendilerini maddi ve manevi olarak destekleyen herkese teşekkürlerini sunarken, “Parti olarak kimsenin kalbini kırmamaya çalıştık. Yine de kalbi kırılan varsa, haklarını helal etmelerini istiyorum” dedi.

Yaptığı kısa konuşmanın ardından toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Veli Tolu, bir gazetecinin, 'Partiniz AK Parti'ye geçti. Geçenler arasında siz de olacak mısınız?' sorusu üzerine, “Siyaset bir parti çatısı altında yapılmak zorunda değildir. 12 yıldır siyasetteyim. Çok uzun yıllar sivil toplum kuruluşu, dernek yöneticiliğinde bulundum. Şunu açık yüreklilikle ifade ediyorum, Genel Başkanımıza destek olacağımızı hep dile getirmiştik. Yine destekçisi olacağız. Buradan HAS Parti'deki herkesin AK Parti yönetiminde yer alacağı anlaşılmasın, bu tür söylemler bizim de kulağımıza geliyor. Biz koltuk kapma çabası içerisinde asla değiliz. Ama bu, AK Parti içinde görev almayacağımız anlamına da gelmez. Süreç içerisinde bunlar oturacak, muhtemelen bazı arkadaşlarımız AK Parti yönetiminde yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, 'Düne kadar AK Parti'yi eleştiriyordunuz. Şimdi bu tavrınızda bir değişiklik olacak mı?' sorusuna ise Veli Tolu, “Biz eleştirdik ama tebrik ettiğimiz konular da oldu. Ben dün söylediklerimin bugün de arkasındayım, yarın da arkasında olacağım. Ama artık bu söylem bir siyasi çatı altında olmayacak. 2 kurucu irade var. AK Parti ve HAS Parti kurucu iradesi. Onların verdiği karara saygı duyulacak. Bu bütünleşmenin amacı, Türkiye'nin geleceğine birlikte yön vermektir” ifadelerini kullandı.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri