Helal Ürünler Fuarında Çiğ Köfte Yoğruldu‏ (Özel)

Tayland’da düzenlenen helal ürünler fuarında hazırlanan çiğ köfte, katılımcılar tarafından çok sevildi.

Tayland’da düzenlenen helal ürünler fuarında hazırlanan çiğ köfte, katılımcılar tarafından çok sevildi.

Tayland'ın güneyinde Müslümanların çoğunlukta olduğu Hat-Yai şehrinde, Songkla Üniversitesi tarafından Helal Ürünler Fuarı ve Dünya Konferansı 2013 (Halal World Hapex 2013) düzenleniyor. 5 Eylül’de başlayan fuar, 8 Eylül’e kadar devam edecek.

Songkla Üniversitesi tarafından davet edilen Thai-Türk İşadamları Derneği, fuarda Türkiye tanıtım standı açtı. Türk standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Stantta ziyaretçilere Türkiye hakkında bilgi verilirken, Türk el sanatları tanıtıldı. Türk çayı ve lokumu ikram edilen stantta ayrıca çiğ köfte yoğruldu.

Çiğ köftenin tadına bakan Songkla Üniversitesi’nden Dr. Kitti Cherdrungsi, bu tadın Taylandlılar tarafından sevilebileceğini söyledi. Çiğ köftenin Tayland piyasasında yer alabileceğini belirten Cherdrungsi, “Bunu burada bu lezzeti tadan insanların yüzlerinden anlayabiliyoruz.” dedi.

Thai-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Muzaffer Demir ise başkent Bangkok’tan 750 kilometre uzaklıktaki bu fuarda Türk kültürünü tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Demir ayrıca ülkenin güneyindeki işadamlarına yönelik Türkiye’yi tanıtmak için bir seminer düzenleyebileceklerini söyledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri