Helal rızık peşindeyiz

Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, “Üyeler arası çapraz ticaretten teknik yurt içi yurtdışı gezilerine, İslami finansa, helal rızık ve infak etmeye kadar bir çok projemiz mevcuttur” dedi

Genç MÜSİAD Konya Şubesi yeni yönetim kurulunu tanıtmak ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi vermek amaçlı bir basın toplantısı düzenledi. MÜSİAD binasında düzenlenen toplantıda konuşan, yönetim kurulu başkanı Emre Babayiğit, "Genç MÜSİAD, milli ve manevi değerlerine bağlı 20 kişilik genç girişimci iş adamlarından oluşmaktadır. Özenle oluşturulmuş olan birimlerimiz

genel koordinatörlük, teşkilatlanma, eğitim, iletişim, basın yayın sosyal medya, üye ve kurumsal ilişkiler, bütçe, projeler ve arge birimi, sektör kurulları, sosyal faaliyet ve sosyal sorumluluk, ekonomi ve mali destekler, dış ticaret, üniversite ve sanayi işbirliği, şubeler arası ilişkiler den oluşmaktadır. Her birimimizin faaliyet dönemimizde yapacak olduğu eşsiz projeleri mevcuttur, genel hatlarıyla bahsetmek gerekirse lise ve üniversitelerde girişimcilik ve fütüvvet ruhu ile alakalı panel ve seminerlerden tutunda, kalifiye personel istihdamına, şehrin ve işletmelerin gelişimi için projeler üretilmesine, üyeler arası çapraz ticaretten teknik yurt içi yurtdışı gezilerine, kalkınmaya yönelik hibe ve desteklere daha kolay ulaşılmasına , İslami finansa, helal rızık ve infak etmeye kadar bir çok projemiz mevcuttur" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE SAKİN GÜNDEMLERE ALIŞIK DEĞİL

Derneğin amaçlı hakkında da konuşan Babayiğit, "Bu projelerimizin hepsi sırası geldikçe üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bugünse size teşkilatımız, üyelerimiz ve şehrimiz için çok önemli olan bir projemizi tanıtmak istiyoruz. Yalnız öncesinde devrin son alimlerinden olan Elmalılı Hamdi Yazır’ın bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum. 'Hikmetli bilgi, Tecrübe ile desteklenmiş ve uygulanabilir özellikler taşıyan ilimdir. Hikmet, ilim ile sanatın birleşmesidir' İşte bu sözden aldığımız ilhamla ‘ALİM (Anadolu Liderlik Modeli) Eğitim Programlarını Şehrimiz ve üyelerimizin istifadesine sunuyoruz. Dünyanın en hareketli coğrafyalarından birinin tam ortasında bulunan Türkiye, konumu itibariyle sakin ve durağan gündemlere pek alışık değildir. Özellikle içinden geçtiğimiz süreçte hem ülkemizin hem de bölgemizin tarihi bir değişimi ve dönüşümü gerçekleştirdiğine tanıklık etmekteyiz. Mevcut siyasi irade ve o iradenin tepesindeki liderlerden hemşehrimiz, hocamız, başbakanımız, bilge insan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu bu değişimi ve dönüşümü 'Yeni Türkiye' olarak adlandırmaktadır. Yeni Türkiye'nin, ismi yeni olmasına rağmen kökü ezelde geleceği ebedde olan bir medeniyeti temsil ettiğine inanıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE BÖLGESEL GÜÇ OLUYOR

Türkiye'nin bölgesel güç olma yolunda hızla ilerlediğini dile getiren Babayiğit, sözlerini şu şekilde tamamladı: "2023 perspektifi çerçevesinde ülkemiz, son dönemlerde yüksek askeri teknoloji ve enerji üretmek, dış müdahalelerden etkilenmeyen güçlü bir ekonomiye sahip olmak, ülke içi barışı tesis etmek gibi adımlar atmaktadır. Yeni Türkiye, yönünü mazlum coğrafyalara çevirmek demektir, kendi halkıyla barışmak ve 'Bölgesel Güç' olma yolunda 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerlemek demektir. Liderlerin, girişimlerin ortaya çıkacağına inanmaktayız. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da konuşmalarında sık sık belirttiği gibi Yeni Türkiye'nin insanımıza kazandırdığı en önemli nitelik, kaybettiğimiz özgüvenimizi bizlere tekrar aşılamasıdır. Her şeyden önemlisi, Büyük Türkiye’ye, Yeni Türkiye’ye, Yeniden Büyük Türkiye’ye gidişin böyle bir psikolojik alt yapıyla olacağının bilincindeyiz. Yeni Türkiye’nin inşası, 1000 yıllık köklü geçmişimizle buluşarak gerçekleşecektir ve Yeni Türkiye Anadolu Liderleri’nin omuzlarında yükselecektir."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri