Hedeften kopmadık

Ligi Fethiye galibiyeti ile tamamlayan Şekerspor ara transfer için kolları sıvadı. Kulüp Başkanı Erence, kaliteli bir ekip olduklarını ve ligi hak ettikleri yerde bitirmediklerini söyledi

TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin ikinci yarısı için kolları sıvadı. Üst üste aldığı Kasımpaşa ve Fethiye galibiyetleri ile ligi moralli tamamlayan yeşil-beyazlılar, Ocak’ın 1’ine kadar izin kullanacak. Bu tarihte ise Antalya Belek Papilion Otel’de toplanacak olan yeşil-beyazlılar, kupada 9 Ocak’ta İstanbul’da oynanacak olan İstanbul Büyükşehir maçına kadar burada çalışmalarını tamamlayacak ve İstanbul’a geçecek.

TFF 2. Lig statüsüne göre Klasman Grubu’na bu güne kadar aldığı puanla devam edecek olan temsilcimiz, Bank Asya 1. Lig hedefini bu maçların sonunda Play-Off’a kalarak sürdürmek istiyor. Klasman Grubu’nda zorlu 22 haftalık maraton içerisinde uzun süre ligin zirvesi için mücadele eden temsilcimiz, son altı haftada yaşadığı puan kayıpları ile yükselme grubu maçlarında oynama şansını yitirmişti.
Ara transfer çalışmalarının startını veren Şekerspor’da teknik adam Mehmet Altıparmak, takım içindeki eksikler konusunda yönetim kuruluna raporunu sundu. Geçtiğimiz akşam saatlerinde bir araya gelen yönetim kurulu raporla ilgili görüş alışverişinde bulundu ve alınan kararlara göre takıma öncelikle santrfor transfer edilecek. Bu transferleri tamamlamanın hesaplarını yapan temsilcimiz ardından uygun şartlarda bir orta saha ve birde top kullanma özelliğine sahip stoper almayı düşünüyor. Ancak temsilcimiz orta saha ve defans oyuncusu konusunda aceleci davranmıyor. Şekerspor’un geleceği açısından fayda sağlayabilecek genç isimler bulunduğu takdirde yeşil-beyazlı renklere bağlanacak.
Öte yandan santrafor konusunda geçtiğimiz gün Bucaspor’dan Erman Özcan ile prensipte anlaşan yeşil-beyazlıların bu futbolcunun transferini yılbaşına kadar bitirmesi bekleniyor. Yeşil-beyazlılar yine aynı mevki için Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kardemir Demir Çelik Karabükspor’dan Abdullah Apak ile temas halinde. Görüşmelerin devam ettiği Apak, Karabük’ten alacaklarına karşılık bonservisini alabileceğini belirtti ve bu ismin de önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. 1975 doğumlu olan tecrübeli forvet Apak sırasıyla Gemlikspor, Yeni Salihlispor, Kütahyaspor, Marmaris Belediyespor, Gençlikspor, Yimpaş Yozgatspor, Mersin İdmanyurdu kulüplerinde forma giydi.
2. Lig’de 2. sezonunu geçiren ve klasman grubunun ilk yarısını 5. sırada tamamlayan Şekerspor’da Kulüp Başkanı Yavuz Erence, ligin ilk yarısını değerlendirdi. Lig’in kaliteli ve bu kalitesini ispatlamış ekiplerinden olduklarını ve grubu hak ettikleri yerde tamamlamadıklarını ifade eden Erence; “Sezona iyi bir başlangıç yapamadık ve sezon başında kaybettiğimiz puanları ilk yarı sonunda maalesef çok aradık. Teknik adam değişikliğine gittim ve bu değişim takıma çok olumlu yansıdı. Şekerspor hem iyi futbol oynamaya hemde bunun neticelerini almaya başladı. Şekerspor’un son 6-7 maçlık periyoduna baktığımızda önemli kırılma noktaları olduğunu görüyoruz.
Özellikle ikinci yarısında çok iyi futbol oynadığımız lider Akhisar maçı ile evimizde oynadığımız ve karşılaşmanın ilk bölümünden itibaren 10 kişi mücadelemizi sürdürdüğümüz Göztepe maçı bu önemli noktalardan birisi. Bu maçlarda yaşadığımız gerek hakem hataları gerekse aldığımız sonuçlar neticesinde yükselme grubu hedefimizden uzaklaştık. Özellikle Göztepe maçında on kişi kalmamız ve aldığımız yenilgi ligdeki rotamızı belirleyen faktör oldu. Sonraki maçlarda aldığımız beraberliklerde bu maçlarda motivemizin düşmesinden kaynaklandı. Göztepe maçının moral bozukluğu diğer haftalara yansıdı. Bu önemli maçlarda istedğimizi alsaydık puan aralığı bu kadar olmazdı hatta yükselme grubuna biz giderdik. Sonrasında ise Kasımpaşa ve Fethiye galibiyetleri moralimizi düzelttik” dedi.
Transfer konusuna ve takım içindeki eksiklerine de değinen Erence; “Sezon başından itibaren iyi futbol oynuyor ve gol atamıyorduk. Her maçta en az 8-10 pozisyona girip, kimi zaman direklere takılıp bir şekilde bu pozisyonları değerlendiremiyorduk. Ara transfer döneminde herkesinde hem fikir olduğu gibi öncelikle forvet eksiğimizi gidermeye çalışacağız. Sonrasında ise hocamızın verdiği rapora göre hareket etmeye devam edeceğiz. Lig’i 5. sarada tamamladık ancak hedefimizden kopmadık. Budan sonra önümüzde yine bir lig maratonu var. Burada Konya’yı en iyi şekilde temsil edep başarılı olmak istiyoruz. Türkiye Kupası’nda da şehrimizin adını en iyi şekilde duyurmak için elimizden geneli yapacağız. İnşallah sezon sonunda Konya, Konyaspor ve Konya Şekerspor ile birlikte iki sevinci birden yaşayacaktır” diye konuştu. Erence ayrıca geçtiğimiz gün Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanlığı’na getirilen Mehmet Baykan’ı başarısından dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri