Hedefleri yurt dışına açılmak

Ülke genelinde 33 mağazası bulunan Ayakkabı Dünyası, Türkiye'de yeni mağazalar açmayı, yurt dışına açılmayı hedefliyor. Ayakkabı Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akbacakoğlu, bir programa katılmak üzere geldiği Konya'da yaptığı açıklamada, Ayakkabı D

Dedeleri ve babalarından kalma bir mesleği yürüttüklerini ve Türkiye'de adından söz ettiren bir firma haline geldiklerini vurgulayan Akbacakoğlu, şu anda ülke genelinde birçok şehirde 33 mağazaları ve buralarda 600 çalışanları olduğunu bildirdi. 
Türkiye'de yeni mağazalar açmayı planladıklarını, ülkenin her yerine ulaşmak istediklerini belirten Akbacakoğlu, şunları kaydetti: 
''Bu krizler hızımızı ve tempomuzu kesiyor. Ayrıca Türkiye'de verimlilik artık iş merkezlerine kaydı. Türkiye'de çok güzel çarşılar yapıldı. 150-200 dükkanı olan iş merkezlerine 2 bin başvuru oldu. Mal sahipleri de 'talep var' diyerek yüksek rakamlara kiraladılar. 
Krizle iş temposu düşünce kiralar yüksek, cirolar düşük kaldı. Bunun sonucunda da dükkanlar boşalmaya başladı. Diğer yerlerde güçlü ve verimli olmayan firmalar, dükkanlarını boşaltmaya başladı. Bu normal hale gelirse sıkıntı olmaz. Normal kiraladığımız yerlerde güzel işler yapıyoruz. Sıkıntımız yok. İstanbul'da uygun bulduğumuz bir yeri kiralayıp mağaza açtık. Ülkede bazı şeylerin rayına oturması gerekiyor.'' 
Yurt dışı planlarının olduğunu dile getiren Akbacakoğlu, ''yurt dışı ile ilgili çalışmalarımızı yaptık, planlarımızı hazırladık. Hazır ama Türkiye'de çok hızlı mağazalaştık. Bunlar ciddi yatırımlarla oldu ve öz sermayemizle yaptık. Zamanı gelince planlarımızı sermayemiz yettikçe hayata geçeceğiz. 2007'yi verimli geçirmedik, 2008 bıçak sırtında geçti, 2009'u da kaybediyoruz. Sonra da 1 yıl toparlanma dönemi olacak. Fırsat bulursak yatırım yapacağız'' dedi. 
Kriz döneminde hesabını kitabını iyi bilen, stoklarını iyi kontrol eden, personelini verimli kullananların ayakta kalacağını ifade eden Akbacakoğlu, 5 lirası varken 5 liralık yatırım yapanın sıkıntı yaşayabileceğini bildirdi. 
Ticarette reklamın büyük önem taşıdığını da vurgulayan Akbacakoğlu, ''yaptığınız reklamda tüketici sizin ne yaptığınızı görebilmeli. Biz, ucuzluk için mal almayız. Elimizdeki kaliteli ürünü ucuz satarız. Kaliteli ürünlerin, koleksiyonu bozulmuştur, numarası kırılmıştır yeni sezon taşımak yerine ucuza satarız. Sonuçta bir modelin tek numarasını gelecek sezona taşımak iyi olmaz. Yeni sezona yeni modellerle girmek tüketici karşısında sizi daha güvenilir yapıyor'' diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri